#СпасетеКожатаСи
#SaveYourSkin

Ефективна защита за Вас и любимите Ви хора
Проверете се, защитете се и бъдете отговорни, когато сте на слънце

Изтеглете
метода ABCDE

Не излагайте на пряко слънце деца под 3-годишна възраст

v_article_3-experts_NEW.jpg (LP602017)

Детската кожа е най-уязвима към слънчевите лъчи. Слънцето се консумира най-бързо през детството. Не трябва да се допуска изгарянето на детската кожа. Това е препоръка от дерматолозите за минимизиране на риска.

Според вас, родителите достатъчно внимателни ли са със слънцето?

Днес, опасностите от слънцето са широко разпространени и осъзнаването им започва да расте.

Въпреки това, в края на лятото, често виждам следи от изгаряне по лицата на децата и по раменете им. Това не винаги се дължи на безотговорното излагане на слънце на плажа, много често е последсвие от изгаряне по време на спорт (каране на колело, тенис), случаи, в които родителите са по-малко внимателни.

Каква информация давате на пациентите относно предпазването от слънцето?

Обяснявам им, че детската кожа е изключително уязвима на слънцето.

Колкото по-светла е кожата (червенокоси и руси), толкова по-голяма опасност има. Затова защитата през лятото трябва да е еднаква, независимо, че небето е облачно или децата не са на плажа. Периодът, в който слънцето е високо в небето е особено опасен. Последствията, от изгаряне от слънцето като дете, се проявяват в зряла възраст.

Какви съвети може да им дадете?

Не излагайте на пряко слънце деца под 3-годишна възраст

Препоръчвам слънчеви очила с UV защита, шапка с периферия, тениска и слънцезащитен продукт с висок SPF на откритите части от тялото. Този продукт трябва да е ефективен както срещу UVB, така и срещу UVA лъчите, да се нанася в достатъчно количество и да се нанася повторно на всеки 2 часа. Уверете се, че децата ви пият често вода ако времето е горещо. И избягвайте слънцето, когато то е най-интензивно (между 11 и 16 часа).

v_push_preventing.jpg

Всичко за рака на кожата

Рак на кожата: превенцията е лечение.

Една от всеки три диагнози на рак, е рак на кожата. 
Всяка година се диагностицират между два и три милиона случая на кожен рак от немеланомен тип и 132 000 злокачествени меланоми по света. 
1. В Америка един на всеки пет ще страда от рак на кожата през живота си 
2. Докато в Европа ракът на кожата се увеличава от 5 на 7% на година. Колкото по-рано се установи, толкова по-голям шанс има да бъде излекуван.
3. Всъщност 90% от случаите на рак на кожата са лечими, ако бъдат открити навреме и ако се предприемат адекватни мерки.

Всичко за рака на кожата

La Roche-Posay в сърцето на превенцията на кожния рак

За Лаборатории La Roche-Posay превенцията на кожния рак е приоритет. Като предпочитан партньор на дерматолозите по целия свят, сега сме в по-силна позиция от пред за стимулиране на ранното откриване на проблема.