#СпасетеКожатаСи
#SaveYourSkin

Ефективна защита за Вас и любимите Ви хора
Проверете се, защитете се и бъдете отговорни, когато сте на слънце

Изтеглете
метода ABCDE

Всичко, което винаги сте искали да знаете за бенките...

Бенката, наричана още невус се състои от струпване на кафявооцветени клетки. Обикновено се наблюдават по кожата и мукозните мембрани. Меланоцитите са клетките, които са отговорни за синтезата на пигмента, който придава тен на кожата или по-тъмния цвят. Когато се родят, децата нямат бенки. Бенките започват да се появяват на възраст между 6 месеца и година, и след това продължават да се появявват до старост.

Бенките и слънцето: лоша комбинация

В периода между детството и юношеството излагането на слънце влияе върху броя на бенките, които могат да се появят по кожата, както и върху размера им. Колкото повече бенки има човек, толкова по-голям риск има от развиване на кожен рак, 35% от случаите на кожен рак всъщност се развиват върху вече съществуваща бенка. Затова е много важна ефективната защита на деца и възрастни от слънцето, за да се минимизира появяването на нови бенки. Продължителното излагане на слънце на бенките може да доведе до лезии, които могат да се окажат, че са ракови. Също така е много важно да се придобият добри навици за защита на бенките от UVA и UVB лъчите, така както защитавате кожата си.

Защитете бенките си

За да отговори на специфичните нужди, Лаборатории La Roche-Posay разработиха гама слънцезащитни продукти, които комбинират много висока UVA и UVB защита. Текстурите на гамата Anthelios за подходящи на най-чувствителните типове кожа. Търсите бързоабсорбиращ, оцветен крем, ултралек флуид гел, леко мляко или слънцезащитен продукт, специално предназначен за детската кожа? Посетете "слънчевата диагноза", за да откриете коя защита е най-добра за Вас.

За да ви помогне да бъдете бдителни и да наблюдавате бенките си, Mole Checker, разработен от La Roche-Posay, Ви позволява да отбележите бенките си и да наблюдавате тяхната еволюция между отделните дерматологични прегледи. Запомнете, колкото по-рано откриете рака на кожата, толкова са по-големи шансовете той да бъде излекуван.

Добри навици за висока защита при излагане на слънце

Тъй като 50 до 70% от случаите на кожен рак са причинени от прекомерното излагане на UVA и UVB лъчи, много е важно да следвате няколко прости правила при нанасянето на слънцезащитен продукт:

  • Избягвайте излагането на слънце между 12 и 16 часа
  • Стойте на сянка, вместо да сте на пряко слънце
  • Нанасяйте повторно слънцезащитния продукт на всеки два часа
  • Ограничете възможно най-много излагането на слънце на деца, защото тяхната кожа е много по-чувствителна спрямо кожата на възрастните.
    Дрехите (шапка, тениска и очила) все още са най-добрата защита от UV лъчите

1 The Syndicat National des Dermatologues-Vénérologues (Национален синдикат по дерматология и венерология).

Всичко за рака на кожата

La Roche-Posay в сърцето на превенцията на кожния рак

За Лаборатории La Roche-Posay превенцията на кожния рак е приоритет. Като предпочитан партньор на дерматолозите по целия свят, сега сме в по-силна позиция от пред за стимулиране на ранното откриване на проблема.

v_push_preventing.jpg

Всичко за рака на кожата

Рак на кожата: превенцията е лечение.

Една от всеки три диагнози на рак, е рак на кожата. 
Всяка година се диагностицират между два и три милиона случая на кожен рак от немеланомен тип и 132 000 злокачествени меланоми по света. 
1. В Америка един на всеки пет ще страда от рак на кожата през живота си 
2. Докато в Европа ракът на кожата се увеличава от 5 на 7% на година. Колкото по-рано се установи, толкова по-голям шанс има да бъде излекуван.
3. Всъщност 90% от случаите на рак на кожата са лечими, ако бъдат открити навреме и ако се предприемат адекватни мерки.