#СпасетеКожатаСи
#SaveYourSkin

Ефективна защита за Вас и любимите Ви хора
Проверете се, защитете се и бъдете отговорни, когато сте на слънце

Изтеглете
метода ABCDE

Бременните жени и слънцето: риск от пигментиране и поява на "маската на бременността"

v_article_pregnancy-mask.jpg

По време на бременността женското тяло продуцира повече женски хормони, което води до повишаване на количеството меланин. Ако кожата е изложена на слънце по това време, може да се наблюдава хиперпигментация по лицето - така наречената "маска на бременността" или хлоазма.

Симптоми

Влиянието на хормоните...

Маската на бременността засяга повечето жени по време на бременността, най-често в четвъртия месец. Бременноста кара тялото на жените да произвежда значително по-високо количество женски хормони (естрогени), което също причинява повишаване на меланиновата синтеза. Тази хиперпигментация се появява под формата на кафяви или сивкави петна, най-често разположени в центъра на челото, на брадичката и отстрани на устата. Кафяви са и имат неправилна форма.

Произход

...и слънцето

Излагането на слънце значително повишава риска от поява на маската на бременността. Всъщност количеството лъчи, което поемаме при ясен и приятен ден, може да провокира свръхпроизводство на меланин, което означава, че е достатъчно да отключи формирането на хлоазма. По принцип петната изчезват шест месеца след раждането. Но рискът от повторната им поява по време на следващата бременност е висок. Ето защо е препоръчително да се извършва превенция.

Терапии

За превенция на маската на бременността

За превенция на поява на маската на бременността, следвайте следните правила: защитавайте кожата си всеки ден, дори и в градски условия. Идеята не е да не се показваме на слънце, а да се спразват няколко прости правила, когато сме на слънце.

  • Носете шапка
  • Защитете кожата си с широкоспектърен слънцезащитен продукт
  • Нанасяйте крема на всеки 2 часа
  • Вечерно време, вкъщи, използвайте крем против пигментации - за превенция.

Всички тези предпазни мерки трчбва да се предприемат, независимо от часа през деня.

Не се колебайте да попитате Вашия дерматолог за повече информация.

v_push_preventing.jpg

Всичко за рака на кожата

Рак на кожата: превенцията е лечение.

Една от всеки три диагнози на рак, е рак на кожата. 
Всяка година се диагностицират между два и три милиона случая на кожен рак от немеланомен тип и 132 000 злокачествени меланоми по света. 
1. В Америка един на всеки пет ще страда от рак на кожата през живота си 
2. Докато в Европа ракът на кожата се увеличава от 5 на 7% на година. Колкото по-рано се установи, толкова по-голям шанс има да бъде излекуван.
3. Всъщност 90% от случаите на рак на кожата са лечими, ако бъдат открити навреме и ако се предприемат адекватни мерки.

Всичко за рака на кожата

La Roche-Posay в сърцето на превенцията на кожния рак

За Лаборатории La Roche-Posay превенцията на кожния рак е приоритет. Като предпочитан партньор на дерматолозите по целия свят, сега сме в по-силна позиция от пред за стимулиране на ранното откриване на проблема.