#СпасетеКожатаСи
#SaveYourSkin

Ефективна защита за Вас и любимите Ви хора
Проверете се, защитете се и бъдете отговорни, когато сте на слънце

Изтеглете
метода ABCDE

Да познаваме увреждащите ефекти на слънцето

v_damaging_effect.jpg

Начинът, по който слънцето засяга нашето тяло е свързан с различни фактори, включително възраст, чувствителност, околна среда и условия на излагане. От повърхностни изгаряния до рак на кожата, прекомерното излагане на слънце може да има краткотрайни и дълготрайни ефекти, срещу които е трудно да се защитаваме.

Постоянен дискомфорт

Излагането на слънце често е приятно. Но дискомфортът, който може да настъпи след това, скоро може да доведе до неприятности.

  • Слънчево изгаряне или соларна еритема е най-честият белег на прекомерно излагане на UVB лъчи.
  • Определени дерматологични заболявания, като атопия или розацея правят кожата изключително чувствителна към промени в околната среда и по-конкретно към слънцето, което може да отключи различни неприятни реакции.
  • Въпреки, че слънцето първоначално подобрява състоянието на акнето, ефектите са краткотрайни: излагането на слънце води до удебеляване на повърхностния слой на кожата. Внимавайте и за ефекта на връщане на проблема, който води до поява на пъпки в края на лятото.
  • Фотодерматозите се развиват след излагане на слънце, в резултат на необичайно висока чувствителност към UV лъчите. Сред най-известните са: слънчеви алергии или доброкачествената лятна светлинна ерупция, причиняваща малки червени пъпчици, които се появяват в областта на гърдите, рамената, ръцете и краката.

Какви са последствията от излагане на слънце без защита?

Защитата започва от детството

Още от най-ранна възраст, излагането на слънце има голямо влияние. Детската кожа е по-фина спрямо тази на възрастните и не е свикнала със слънцето. Ето защо трябва да се внимава и да се обръща внимание на защитата.

Всеки човек е роден с определен капацитет на устойчивост към слънцето, което му помага да се защитава срещу определено количество UV лъчи. Когато капацитетът е изчерпан, тялото вече не е способно да възстановява уврежданията, причинени от слънцето. Колкото по-рано започнете да излагате детето на слънцето, толкова по-бързо ще се изчерпва неговия/нейния капацитет на устойчивост. За да запазите този резерв, единствената възможност е да използвате ефективна защита още от ранна детска възраст.

Бъдете информирани относно най-добрата защита

Дерматологични лаборатории La Roche-Posay са посветени на превенцията на кожния рак и разработиха образователно пособие, достъпно за всички. Интерактивният сайт Myskincheck.org представя начин за самопреглед и определяне на суспектните лезии, колкото се може по-рано. Ако наблюдавате промяна в бенката или нещо Ви притеснява, консултирайте се с дерматолог. Запомнете, Myskincheck.org не замества Вашия дерматолог, който е единствения човек, способен да постави правилната диагноза на съмнителните лезии и да определи дали да се стартира терапия.

Посветени на превенцията на кожния рак от 10 години

90% от случаите на кожен рак са лечими, ако бъдат открити навреме. В сътрудничество с дерматолозите, La Roche-Posay е марка, посветена на ранното откриване и превенция на кожния рак.

Открийте MySkinCheck
v_push_preventing.jpg

Всичко за рака на кожата

Рак на кожата: превенцията е лечение.

Една от всеки три диагнози на рак, е рак на кожата. 
Всяка година се диагностицират между два и три милиона случая на кожен рак от немеланомен тип и 132 000 злокачествени меланоми по света. 
1. В Америка един на всеки пет ще страда от рак на кожата през живота си 
2. Докато в Европа ракът на кожата се увеличава от 5 на 7% на година. Колкото по-рано се установи, толкова по-голям шанс има да бъде излекуван.
3. Всъщност 90% от случаите на рак на кожата са лечими, ако бъдат открити навреме и ако се предприемат адекватни мерки.

Всичко за рака на кожата

La Roche-Posay в сърцето на превенцията на кожния рак

За Лаборатории La Roche-Posay превенцията на кожния рак е приоритет. Като предпочитан партньор на дерматолозите по целия свят, сега сме в по-силна позиция от пред за стимулиране на ранното откриване на проблема.