#СпасетеКожатаСи
#SaveYourSkin

Ефективна защита за Вас и любимите Ви хора
Проверете се, защитете се и бъдете отговорни, когато сте на слънце

Изтеглете
метода ABCDE

Защитавайте себе си всеки ден

v_every_day.jpg

През цялата година, дори и в града, защитата от слънце е важна за поддържане на кожата здрава и с добър вид. Но Вие трябва да изберете правилния слънцезащитен фактор...

UV лъчи: опасност през цялата година

Противно на всеобщите навици, Вие не трябва да защитавате кожата си от слънцето само по време на ваканциите на море или планина. През цялата година кожата ви е изложена на UVB и UVA лъчи и техните увреждащи ефекти. UVA и UVB лъчите действат различно върху кожата:

  • UVB лъчите достигат само до повърхностите слоеве на епидермиса и са основно отговорни за придобиването на тен, но също и за слънчевите изгаряния и рака на кожата
  • UVA лъчите не се филтрират от облаците и стъклото. Те проникват по-дълбоко в кожата, достигайки до дермиса. Сред тях са и дългите UVA лъчи. Те представляват мнозинството от UVA лъчите и са около нас през цялата година, дори и при облачно време. Те провикват дълбоко в дермиса и могат да причинят необратими промени.

Екстремно или умерено: какво е Вашето ниво на излагане на слънце?

Това зависи основно от типа на греене на слънцето, времето прекарано на открито и Вашия фототип:

  • екстремно или продължително излагане, неречено още "зенитно" излагане, защото се генерира от слънцето, когато то е в позиция зенит, обикновено по време на летните или ски ваканции. Други типове активност (обяд на открито, външни спортни занимания, разходки и т.н.) може също да причинят неволно излагане.
  • ежедневно излагане, отговарящо на времето, което прекарваме всеки ден навън или вътре, зад прозорец.

Слънцезащитният продукт трябва ли да се използва постоянно?

Решения за ежедневна защита

За ежедневна защита от слънцето срещу UVA и UVB лъчите, гамата Anthelios от Дерматологични лаборатории La Roche-Posay предлага богат избор от сетивни текстури за всеки тип кожа, които да стимулират редовната употреба на продуктите.

Новият аква гел SPF 30 с улталека формула осигурява:

  • Висока UVA защита, дори и срещу дългите UVA лъчи, за добра защита през цялата година.
  • Гладка, хидратираща и свежа гел текстура, идеална за ежедневна употреба.
  • Немазен и незабележим завършек.

Използването на слънцезащитен продукт през цялата година предпазва от рискове, свързани със слъннцето в дългосрочен аспект, включително преждевременно стареене, пигментни нарушения (пигментации, маска на бременността и т.н.) и дори рак на кожата.

v_push_preventing.jpg

Всичко за рака на кожата

Рак на кожата: превенцията е лечение.

Една от всеки три диагнози на рак, е рак на кожата. 
Всяка година се диагностицират между два и три милиона случая на кожен рак от немеланомен тип и 132 000 злокачествени меланоми по света. 
1. В Америка един на всеки пет ще страда от рак на кожата през живота си 
2. Докато в Европа ракът на кожата се увеличава от 5 на 7% на година. Колкото по-рано се установи, толкова по-голям шанс има да бъде излекуван.
3. Всъщност 90% от случаите на рак на кожата са лечими, ако бъдат открити навреме и ако се предприемат адекватни мерки.

Всичко за рака на кожата

La Roche-Posay в сърцето на превенцията на кожния рак

За Лаборатории La Roche-Posay превенцията на кожния рак е приоритет. Като предпочитан партньор на дерматолозите по целия свят, сега сме в по-силна позиция от пред за стимулиране на ранното откриване на проблема.