#СпасетеКожатаСи
#SaveYourSkin

Ефективна защита за Вас и любимите Ви хора
Проверете се, защитете се и бъдете отговорни, когато сте на слънце

Изтеглете
метода ABCDE

При излагане на слънце: максимална безопасност за всички

Факт е, че ние не сме еднакви под слънцето: някои типове кожа имат по-висок праг на поносимост спрямо други. Но какъвто и да е Вашия фототип, правилната защита може да ви спаси от голяма доза дискомфорт.

Много висока UVA-UVB защита

За ежедневна оптимална защита, La Roche-Posay съветва хората с чувствителна към слънцето кожа или със слънчева алергия да използват продукт, който осигурява много високо ниво на защита както от UVB, така и от UVA лъчи.

UVB за Burn (Изгаряне)

UVB лъчите са тези, които са отговорни за слънчевото изгаряне. Хората с по-светла кожа са по-уязвими. Те също реагират по-бурно на UVB лъчите, ето защо трябва да се ползва много висок фактор на защита (SPF 50+), всеки път когато са навън.
От друга страна хората с по-тъмен цвят на кожата са естествено по-добре защитени и затова могат да използват и SPF 30 при умерена интензивност на слънцето.

Защитният фактор на продуктите има връзка с количеството лъчи, на които ще сме изложени и оттам - с продължителността на защитата: колкото по-висок SPF има, толкова по-продължителна ще бъде защитата. SPF 50 и повече дава сила на защита, равна на SPF 30, но ще осигурява по-дълготрайна защита. 
Запомнете и това, че слънцезащитните продукти не предпазват от придобиване на тен. И тъй като придобиването на тен изиска повече време, когато ползваме фотопротектор, то и самият тен е по-дълготраен във времето. Защо да лишавате себе си?

Четири златни правила

  • Избягвайте слънцето между 12 и 16 часа. Това е частта от деня, когато ултравиолетовите лъчи са най-опасни.
  • Пазете децата на сянка. За тяхната безопасност, деца под 3-годишна възраст не трябва да се излагат на пряко слънце.
  • Прикривайте кожата си с дрехи. Носете непрозрачни дрехи, винаги когато е възможно, заедно с широкопола шапка и слънчеви очила с UV защита.
  • Нанасяйте отново слънцезащитния продукт на всеки 2 часа, особено при интензивно излагане на слънце, независимо дали е водоустойчив. Не забравяйте да нанасяте достатъчно количество и на задната част на врата, ушите и долната част на краката.

UVA за Age (Стареене)

През цялата година, независимо от мястото или сезона, UVA лъчите са около нас през цялото време. Това включва и UVA лъчите: най-често срещаните и са около нас, дори и при облачно време. Те проникват в дълбочина - до дермиса и могат да причинят необратими увреждания на кожата. Те са отговорни и за фотостареенето. Независимо от фототипа, дори и чувствителността към UV лъчите да е различна, рискът съществува. Ето защо се препоръчва ежедневно да се използва фотопротекция с достатъчен фактор на защита, както срещу UVA, така и срещу UVB.

Гамата Anthelios предлага голямо разнообразие от текстури за всеки тип кожа и всички условия на излагане на слънце. Всичките продукти Anthelios осигуряват оптимална защита срещу UVB лъчите (SPF) и срещу UVA защита (PPD). Съотношението между двете защити е по-добро спрямо европейските препоръки за слънцазащитни продукти.

За какво се отнася ултравиолетовият фактор на защита?

v_push_preventing.jpg

Всичко за рака на кожата

Рак на кожата: превенцията е лечение.

Една от всеки три диагнози на рак, е рак на кожата. 
Всяка година се диагностицират между два и три милиона случая на кожен рак от немеланомен тип и 132 000 злокачествени меланоми по света. 
1. В Америка един на всеки пет ще страда от рак на кожата през живота си 
2. Докато в Европа ракът на кожата се увеличава от 5 на 7% на година. Колкото по-рано се установи, толкова по-голям шанс има да бъде излекуван.
3. Всъщност 90% от случаите на рак на кожата са лечими, ако бъдат открити навреме и ако се предприемат адекватни мерки.

Всичко за рака на кожата

La Roche-Posay в сърцето на превенцията на кожния рак

За Лаборатории La Roche-Posay превенцията на кожния рак е приоритет. Като предпочитан партньор на дерматолозите по целия свят, сега сме в по-силна позиция от пред за стимулиране на ранното откриване на проблема.