0
Обратно към laroche-posay.bg
Save your skin

XL-PROTECT: Защитата Anthelios срещу UV лъчите и градски агресори

Img_XL-PROTECT: Защитата Anthelios срещу UV лъчите и градски агресори

Просто казано, технологията XL-PROTECT е най-цялостната досега слънчева защита на La Roche-Posay.

За да блокира впечатляващ спектър от UVB до UVA лъчи, технологията интелигентно съчетава филтри, осигуряващи много висока защита SPF50+ (и по-висока UVA защита в сравнение с европейските изисквания).

Но XL-PROTECT надхвърля класическата широкоспектърна UVA и UVB защита. Освен това интегрира мощен антиоксидантен комплекс, за да се защити от оксидативен стрес, предизвикан от други ключови агресори в околната среда, като например дългите UVA, инфрачервените лъчи и замърсяването.


С какво превъзхожда нашата система от филтри?

В продължение на десетилетия слънчевите филтри защитават кожата от два основни класа слънчеви лъчи: UVB (B за повърхностно „Изгаряне“ ("Burn")) и UVA (A за „дълбоко“ стареене).

Но повечето UV лъчи, достигащи земната повърхност, всъщност спадат към подгрупа, наречена дълги UVA, срещу която няма предвидена защита в редица филтри. Тези лъчи проникват по-дълбоко в кожата и генерират свободни радикали, които са отговорни за окисляването на клетките и увреждането на кожата (от пигментни петна до бръчки и рак на кожата).


Превъзходната комбинация от филтри за защита на кожата

Предимството на ефективната слънцезащита се състои основно в състава от UV филтри, за да покрие възможно най-голям спектър. Ключовите продукти Anthelios използват уникална комбинация от органични UV филтри, включително Mexoryl XL и минерален филтър от титаниев диоксид, които покриват още по-широк спектър от ултравиолетови лъчи, за да няма „пропуски“ в покритието. Филтрите се напасват подобно на пъзел, предлагайки най-оптималната защита, със синергичен ефект, който осигурява до два пъти по-голяма защита от UVA и UVB лъчите в сравнение с филтрите, взети поотделно. И всичко това е съчетано във формула, която остава фотостабилна под въздействието на слънцето.


Антиоксидантен комплекс срещу окислителния стрес, причинен от замърсяване и инфрачервени лъчи

Освен ултравиолетовите лъчи, замърсяването и инфрачервените лъчи са два от най-сериозните екологични агресори, отговорни за причиняване на оксидативен стрес на кожата. И двете предизвикват невидими увреждания на кожата в дълбочина, напр. оксидативен стрес, които действат кумулативно с ултравиолетовите лъчи, отключвайки драматични ефекти на стареене.

За да се неутрализират ефектите на тези два кожни агресора на всяко ниво на кожата, продуктите от серията Anthelios с XL-PROTECT интегрират мощна антиоксидантна смес, включително:

  • Термална изворна вода La Roche-Posay (La Roche-Posay Thermal Spring Water): уникален минерален състав и концентрация на селен, които съдействат за засилване на собствените антиоксидантни ензими на кожата за допълнителна защита срещу въздействието на UVA, UVB лъчите и замърсяването.*
  • Витамин E: известна също като токоферол, това е липидо-разтворима молекула, която се съдържа в нашите собствени клетъчни мембрани и неутрализира оксидативния стрес. Също така спомага за намаляване на вредните ефекти на UVA, UVB лъчите и замърсяването**.
  • Байкалин: естествен полифенол, използван от векове в традиционната китайска медицина заради своите успокояващи и антиоксидантни свойства. Доказано е, че осигурява допълнителна защита срещу UVA*** и дългите UVA**** лъчи.

XL-PROTECT = анти-UVB + UVA + Оксидативен стрес [инфрачервени лъчи + замърсяване]


3 причини да предпочитате XL-защита

v_article_step2_16_a.jpg

Като осигурява цялостна защита срещу агресивни фактори като ултравиолетовите лъчи и градската среда, XL-Protect предлага конкретни ползи за кожата:

  • За намаляване на увреждането на клетките: клетките са защитени срещу риска от развиване на рак на кожата.
  • За намаляване на оксидативния стрес: намаляват невидимите увреждания на кожата и ефектите от стареене, дължащи се на UV лъчите и градски агресори.
  • За намаляване на ефекта на фотостареене: с други думи, по-малко от характерните признаци на „увреждане от слънцето“ като бръчки, груба текстура и хиперпигментация (тъмни петна) на кожата.

*Защитният ефект от перкутанното приложение на термалната изворна вода La Roche-Posay по отношение на липидната пероксидация и канцерогенезата на кожата, индуцирана от UVB лъчите R. Cadi, JC. Béani, S. Belanger, MJ. Richard, A. Richard, A. Favier, P.Amblard.
**Тест ex vivo на защитата срещу себума, предизвикан от UVA лъчите + замърсител (Цигареният дим: коктейл от байкалин (байкалин 0,1% + Витамин Е 0,1%), показва значителни резултати спрямо основния причинител.
*** 0,1% байкалин показва значителна защита срещу общата еритема, предизвикана от UVA лъчите, спрямо плацебо и витамин Е. Тест in vivo при 12 доброволци.
**** Байкалин 10 μM + UV филтърна система предпазва от 50% (+ 22% защита спрямо референтния UV филтър самостоятелно) при DCFH-DA анализ върху фибробласти (in vitro тест).

НАЙ-ДОБРАТА ЗАЩИТА ЗА МЕН

Нашият метод от 3 стъпки, за да се предпазите от вредите на слънцето

loading : 0,914 sec