Споделено с нас

“За щастие екземата на Хюго най-накрая изчезна!”

Img_“За щастие екземата на Хюго най-накрая изчезна!”

Първите белези на атопичния дерматит се появиха когато Хюго беше на около 4 месеца. Неговият баща също е имал екзема когато е бил малък. След като стриктно спазвахме препоръките на нашия дерматолог, малко по малко дерматитът на Хюго изчезна.

Делфин, майката на Хюго, разказва за трудностите, с които са се сблъскали.

?????????????

Делфин, кога се появиха симптомите на атопичен дерматит при вашия син?

За първи път се появиха когато беше на около 4 месеца. До тогава нашето момченце имаше красива, мека и гладка бебешка кожа. Когато бях малка, никога не съм имала екзема. Но моят съпруг има от доста дълго време. Когато той видя червените петна върху лицето и лактите на Хюго, той незабавно каза, че това е екзема. 

Хюго започна да се разчесва и кожата му стана много суха. Най-накрая му поставиха диагноза атопичен дерматит.

Симптоми

Атопичната екзема на Хюго проблем ли е?

Да!  Първо, изгелжда много непривлекателно. Когато беше малък, той очевидно не се пристесняваше от това.  

Но, на мен и съпруга ми ни ставаше много мъчно когато хората го коментираха на улицата или го гледаха втренчено. Когато порасна, той разви комплекс от неговата лющеща се кожа.

Неговите приятели в училище започнаха да му се подиграват. А през нощта той често не можеше да спи заради силен сърбеж. Понякога разчесваше кожата до кръв!

?????????

Открихте ли ефективна терапия?

Ние много стриктно спазвахме всички съвети, които нашия дерматолог ни даде. Направихме всичко, което можахме, за да предпазим Хюго от контакт с акари, животинска кожа, прах и плесени...

Перяхме много често нашите килими, завеси и плюшените играчки на Хюго. Когато го къпехме, винаги използвахме деликатно измиващо средство, без сапун и без аромати.

По този начин, той беше в контакт с много малко дразнещи вещества. И също така се грижихме кожата му да е винаги оптимално хидратирана. За щастие, атопичният дерматит на Хюго финално изчезна когато беше на около 10 години. Когато се връщам назад, си мисля: “Какъв кошмар беше това...!”

Препоръчваме

Вижте всички статии