Чувствителната кожа и ежедневните продукти за грижа

Article Read Duration 7 минути за четене

За все повече жени на всякаква възраст по целия свят, грижата за кожата е синоним на стрес. Когато чувствителната кожа не понася дори и най-невинните продукти, когато реагира със зачервявания, лющене и дори болка, се появява желанието да изхвърлим всички кремове и грим и просто да се откажем!

Но истината е, че чувствителната и алергична кожа има нужда от експертни грижи всеки ден, за да може да възстанови защитната си бариера и да се защити от външни фактори. Разберете стъпка по стъпка как да се грижите с пълна увереност за чувствителната си кожа през целия ден.

Продукти за чувствителна кожа: почистване, подхранване и макиаж

Стъпка 1: Почистване в дълбочина без раздразване на кожата

През нощта върху повърхността на кожата ви се събира себум и мъртви клетки. За да започенете деня си с освежено лице без да унищожавате защитния му хидролипиден филм, заложете на нежно почистващо мляко, мицеларна вода или лек гел. Тези продукти задължително не трябва да съдържат сапун и да имат баласирано pH, което да не нарушава естествените нива на pH на кожата. Открийте Мицеларна вода Ultra

Стъпка 2: Подхранване с минималистични формули

Възстановете защитната бариера на кожата си с хидратант с минималистична формула, тъй като продуктите, които съдържат аромати, оцветители и алергени като никел, могат да раздразнят лицето ви. Херметично затворените опаковки ще предпазят от замърсяване на продукта, за да остане формулата безопасна. Заложете на най-новите активни съставки, за да успокоите пристъпите на хиперчувствителност. Открийте серията Toleriane Ultra.

Стъпка 3: Защита срещу слънцето и замърсяванията

Излагането на UV лъчи може да причини допълнителен дискомфорт и зачервявания на чувствителната кожа. Затова задължително включете подходящ слънцезащитен продукт към дневните си грижи. Заложете на леки, флуидни текстури, за да избегнете прекаленото втриване, като продуктът трябва да има поне SPF30 UVA/UVB защитен фактор. Най-новите дермокозметични предложения включват и текстури против замърсявания, които предпазват кожата от залепване на прах, който отключва оксидативния стрес. 

Стъпка 4: Макиаж за чувствителна кожа

Склонна към зачервявания и лющене, чувствителната кожа има нужда от покривен макиаж с висока поносимост. Тестваните на чувствителна кожа BB и CC кремове са чудесно решение, тъй като те помагат за възстановяването на защитната бариера и доста от тях предлагат добър SPF фактор. Някои от най-добрите формули на пазара също включват активни съставки против зачервявания като Ambophenol, за да изравнят незабавно и продължително тена на кожата. Открийте Rosaliac CC.

Стъпка 6: Събудете се със спокойна кожа

Събуждате се с раздразнена кожа? Не е съвпадение, че това се случва на много жени сутрин. През нощта чувствителната кожа се бори да неутрализира свободните радикали, отделени през деня. На всичкото отгоре, хистаминът - молекулата, която предизвиква сърбеж и зачервяване - се активира точно преди да се събудим. Резултатът? Сърбяща, свръхчувствителна кожа, която сякаш не е мигнала цяла нощ!

За да се справите с тази тиктакаща бомба, използвайте специална дермокозметика през нощта, която да успокои и почисти кожата от свободните радикали. Все пак дори и с чувствителна кожа, всеки заслужава да се събуди с чувство и вид на свежест!