ВЪЗРАСТОВО АКНЕ ПРИ МЪЖЕТЕ:
ГРИЖА ЗА КОЖАТА И БРАДАТА

Article Read Duration 4 минути за четене

Мъжете също страдат от акне, а кожата под брадата също може да бъде засегната. Следвайте няколко прости стъпки, за да поддържате кожата си чиста и здрава:

• Измивайте лицето си всяка сутрин с адаптиран продукт, за да премахнете мъртвите кожни клетки
• Ако имате брада, използвайте грижа за възрастово акне от аптеката и не забравяйте да нанасяте и върху кожата под брадата си
• Ако се бръснете, изберете качествена самобръсначка, последвана от напръскване с термална вода за борба с раздразнението
• Завършете с адаптиран продукт, предназначен за мазна кожа и с лека текстура

ИМА ЛИ ЛЕЧЕНИЕ
ЗА ВЪЗРАСТОВО АКНЕ ПРИ МЪЖЕТЕ?

Какво да правите, когато все още страдате от несъвършенства в по-късен етап от живота

Много мъже страдат от кожни състояния като кистозно акне, несъвършенства и зачервяване в трийсетте и четиридесетте години на своя живот. Наистина това може да Ви потисне, когато все още страдате от този проблем като възрастен! Но не се отчайвайте, има лесни съвети и трикове, които можете да следвате. В съчетание с избора на правилния почистващ продукт, хидратант и целенасочена грижа, Вие ще сте на път да подобрите състоянието на кожата си. И ако сте един от многото мъже, които носят брада в наши дни, не забравяйте да прочетете надолу за конкретни съвети загрижа за брадата, когато имате акне.

 
 

НАЙ-ОПТИМАЛНИЯТ ПОЧИСТВАЩ ПРОДУКТ
ЗА ВЪЗРАСТОВО АКНЕ ПРИ МЪЖЕТЕ

Почиствайте лицето си. Да, наистина е толкова просто. Мъжете с възрастово акне или акне под брадата трябва винаги да почистват лицето сутрин и вечер с адаптиран продукт. Натрупването на мъртви кожни клетки може да доведе до повяхнал тен и податлива на несъвършенствакожа. Сутрешното почистване ще гарантира отстраняване на мъртвите клетки, а също така и ще Ви разбуди! Почистването вечер ще премахне мъртвите клетки и замърсяването, натрупани през деня.

Кои са най-оптималните продукти за измиване на лицето, ако страдате от възрастово акне?

La Roche-Posay предлага гама от дерматологично тествани почистващи продукти, подходящи за различни типове кожа.

Използвайте измивния гел от гамата EFFACLAR

EFFACLAR почистващ измивен гел е разработен специално за кожа, склонна към акне. Почистващите съставки във формулата са подбрани заради високоефективното им действие за елиминиране на замърсяванията и излишния себум. Този почистващ гел съдържа термална изворна вода LA ROCHE-POSAY с успокояващ ефект, за да освежи кожата

Съвети за почистване от La Roche-Posay

Вярвате или не, има правилен начин за почистване! Така че, преди да започнете, разгледайте нашите съвети:

  • Измийте ръцете си преди почистване на лицето
  • Използвайте хладка вода, за да отпушите порите
  • Поставете малко почистващ продукт в ръката си, заедно с малко вода и нанесете върху лицето
  • Разнесете с кръгови движения, като масажирате внимателно
  • Фокусирайте се върху Т-зоната (чело, нос, брадичка) и шията
  • Изплакнете с хладка вода за стягане на порите
  • Използвайте чиста кърпа за лице и подсушете с попиване – избягвайте търкането, за да предотвратите раздразнения

Ако страдате от възрастово акне или акне под брадата, продължавайте да четете!

ПРОДУКТИ ЗА МЪЖЕ
С ВЪЗРАСТОВО АКНЕ ИЛИ АКНЕ ПОД БРАДАТА

Ако възрастовото акне или това под брадата е проблем, важно е да се намери продукт, който едновременно хидратира кожата и се справя с несъвършенствата и лъщенето. Дори ако кожата Ви е мазна, правилната хидратация е от съществено значение , защото дехидратираната кожа всъщност ще секретира още повече себум. Повечето експертни, дермокозметични решения катоEFFACLAR Duo(+) съчетават внимателно подбрани активни съставки с насоченост към проблемна и мазна кожа ,в съчетание с хидратиращи и леки текстури. За матиращ хидратиращ продукт, който регулира производството на себум в кожата, опитайте EFFACLAR Mat.

Как да се справите с акнето
под брадата

Изберете внимателно самобръсначката, за да избегнете акне под брадата

Не вземайте просто пакета с най-много ножчета– , а изберете самобръсначка, предназначена за Вашата кожа. При повечето мъже, които използват своите самобръсначки поне няколко пъти седмично, е важно да изберете такава, която няма да причини раздразнение и неприятни порязвания.
Вземете предвид чувствителността на кожата и доколко гъста е брадата. Ако страдате от врастнали косми или зачервяване след бръснене, опитайте да използвате успокояващ спрей след това, за да се преборите с раздразнението и зачервяванията. Термалната изворна вода LA ROCHE-POSAY ще помогне за облекчаване на дискомфорта, който чувствителната кожа може да има след бръснене.

За грижа за акне под брадата можете да използвате същите експертни продукти за кожата, които бихте използвали за всеки друг вид акне. Почистете брадата си старателно и продължете с нанасяне на крем за лице, като масажирате с него кожата под брадата Ви. Но се уверете, че Вашите продукти са подходящи за чувствителна кожа, за да се избегне раздразнение.

КАКВИ МЕДИКАМЕНТИ СА НАЛИЧНИ
ЗА ТРЕТИРАНЕ НА ВЪЗРАСТОВО АКНЕ?

Прочетете нашата статия за това как дерматолозите третират акнето като цяло, включително възрастово акне и това под брадата.

Искате ли да разберете повече за най-добрите начини за третиране на възрастово акне? Прочетете нашето изчерпателно ръководство за медицинско третиране на акне.

ВЯРНО
ИЛИ ГРЕШНО

ЗАХАРТА МОЖЕ ДА
ВЛОШИ АКНЕТО.

ВЯРНО

Последните проучвания показват, че храни с висок гликемичен индекс – тези, които предизвикват рязък скок на кръвната захар – могат да влошат акнето. За да поддържате доброто състояние на кожата си, старайте се да избягвате сладкиши, подсладени напитки и храни, приготвени от бяло брашно, и вместо това избирайте храни с високо съдържание на фибри като пълнозърнести храни и варива.
Научете още

СТИСКАНЕТО НА ПЪПКИТЕ
НЯМА ДА ВИ ДОНЕСЕ НИЩО ХУБАВО.

ВЯРНО

Макар да изглежда като бързо решение на проблема, стискането на пъпка всъщност ще влоши състоянието на Вашата склонна към акне кожа, тъй като на практика може да увреди космения фоликул и да засили възпалението. Може дори да внесете нова инфекция с ноктите си.Ето защо стискането на пъпки е вреден навик и е най-добре да се избягва!
Научете още

ШОКОЛАДЪТ Е ВРЕДЕН
ЗА КОЖА, СКЛОННА КЪМ АКНЕ.

ГРЕШНО

Няма убедителни доказателства, че шоколадът влияе по някакъв начин върху акнето, макар че хората са различни и при някои от тях акнето може да предизвика пъпки по лицето. Всъщност черният шоколад е пълен с антиоксиданти, които кожата обича!
Научете още

МАЗНИТЕ ХРАНИ
СА РАВНОЗНАЧНИ НА МАЗНА КОЖА.

ГРЕШНО

Разпространен мит за акнето е, че мазнините от чинията ви се превръща в повече омазняване в порите ви, но между двете няма пряка връзка. Въпреки това, богатата на ненаситени мазнини храна може да подхранва микровъзпалението във всички органи на тялото, включително кожата.  С две думи, беконът и чипсът не причиняват акне, но умереността е най-добрата стратегия за цялостно здраве.
Научете още

ЗНАЕТЕ ЛИ,
ЧЕ?

РАЗПОЛАГАМЕ С
РАЗНООБРАЗИЕ ОТ ПРОДУКТИ

EFFACLAR е цялостна гама от решения за проблемна кожа, които са с висока ефикасност и са насочени към различните типове несъвършенства, като същевременно гарантират отлична толерантност.

НАШИТЕ АНГАЖИМЕНТИ -
КЪМ БЕЗОПАСНОСТТА

Стандарти за качество отвъд международни регламенти в козметиката.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

100% АЛЕРГОЛОГИЧНО ТЕСТВАНИ
ПРОДУКТИ

Вижте още
Едно предварително условие = нула алергични реакции
Ако установим случай на алергия, се връщаме към лабораториите и променяме формулата
laroche posay safety commitment essential active dose product head

САМО НАЙ-НЕОБХОДИМОТО,
В ТОЧНАТА АКТИВНА ДОЗА

Вижте още
Разработени в сътрудничество с дерматолози и токсиколози, продуктите ни съдържат само необходимите съставки, в точната активна доза.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

ТЕСТВАНИ
ВЪРХУ МНОГО ЧУВСТВИТЕЛНА
 КОЖА

Вижте още
Толерантността на продуктите ни е проверена върху най-чувствителната кожа: реактивна, склонна към алергии и акне, склонна към атопия, увредена или отслабена от онкологични терапии.
laroche posay safety commitment formula protection product head

ЗАЩИТА НА ФОРМУЛАТА
ВЪВ ВРЕМЕТО

Вижте още
Избираме опаковките, осигуряващи най-добра защита и свързани само с необходимите консерванти, за да гарантираме запазване на толерантността и ефективността във времето.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТОВА
КАКВО Е АКНЕТО

ВИЖТЕ ВСИЧКИ СТАТИИ
ЗА СКЛОННАТА КЪМ АКНЕ КОЖА

placeholder ВСИЧКО ЗА АКНЕТО
И МАЗНАТА КОЖА
ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ