0
test Fb connect
|ARTSEG_OP_PARENTSCORNER_BABY | |

МЯСТО ЗА РОДИТЕЛИ

Ежедневна грижа за бебета

Ежедневна грижа за бебета

Baby Daily Care

Как да разпознаем и да се справим с бебешко акне?

В месеците след раждането кожата на бебетата е склонна към кожни патологии и възпаления. Две от най-честите кожни състояния са бебешко акне и крусти по главата. В повечето случаи бебешкото акне преминава от само себе си. Представяме ви някои съвети за по-добър контрол на бебешко акне.

Img_Как да разпознаем и да се справим с бебешко акне?

Какво е бебешко акне?

Бебешкото акне е кожен проблем, който може да се появи през първите 3 месеца от живота. Обикновено се причинява под въздействието на майчините хормони. Около 20% от здравите новородени могат да развият пустули по повърхността на кожата. Появяват се под формата на червени пъпки по лицето, особено по бузите, челото, брадичката и понякога дори по шията. Може да се появят и като малки бели петна, които можете да усетите с върха на пръстите си. Понякога кожата върху и около тези пъпки почервенява. Това явление може да се влоши при допълнително затопляне.

Как се лекува бебешко акне?

Бебешкото акне обикновено се изчиства от само себе си, без дерматологично лечение, няколко месеца след появата му. Въпреки това можете да избегнете влошаване на дразнението чрез няколко прости трика.
За да избегнете дразнене на кожата на Вашето дете по време на вана или душ, можете да използвате лека почистваща грижа без сапун. Можете също така да използвате термална изворна вода или обогатен с цинк разтвор, за да намалите дразненето и да успокоите чувствителната кожа на Вашето бебе.

Освен лечението, внимавайте да не използвате продукти като обогатени с липиди сапуни, мазни продукти или такива против акне за тийнейджъри и възрастни, които могат да влошат състоянието на кожата на Вашето бебе.
Ако имате някакви съмнения, потърсете съвет от Вашия лекар.

Подходящи продукти

Вижте всички продукти
loading : 0,525 sec