ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

1 от всеки 2 души в днешно време има чувствителна кожа, което се превръща в основен проблем на кожата в съвременния свят. Всички сме чували за чувствителната кожа, но какво точно представлява тя?

На първо място чувствителната кожа не е тип кожа. Истината е, че тя може да засегне всички типове кожа, от мазната и склонна към акне кожа на тийнейджъри до сухата и зряла кожа.

На второ място чувствителната кожа не показва признаци на кожен проблем или патология (подобно на склонност към атопия или псориазис) и обикновено изглежда нормално... Но в никакъв случай не се усеща нормално.

Вие питате,
Ние отговаряме

1 quote-marks

Кой е най-добрият хидратант за чувствителна кожа?

Ако имате чувствителна кожа, имате нужда от хидратиращ продукт, разработен за този тип кожа, без аромат, оцветител, ланолин и алкохол и с успокояващи съставки като невросенсин и термална вода La Roche- Posay.  И накрая, трябва да съдържа и пребиотични съставки, за да балансира микробиома на кожата Ви, иначе казано нейните полезни бактерии.


Научете още

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗНО?

1 quote-marks

Как мога да бръсна чувствителната си кожа?

Бръсненето може да стресира кожата, като създава малки наранявания по повърхността ѝ, причинявайки "изгаряне от бръснача", особено при чувствителна кожа. За да се избръснете чувствителната кожа, първо навлажнете кожата с топла вода, след което масажирайте с масло за преди бръснене. След това се уверете, че пяната за бръснене не съдържа алкохол и бръснете с мокра самобръсначка с едно острие, като натискате много леко. Последвайте с продукт грижа за кожата с витамин В5.


Научете още

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗНО?

1 quote-marks

Какво е чувствителна кожа?

Ако изпитвате неприятни усещания - опъване, боцкане, или парене - в отговор на фактори като температурни промени, вятър, ултравиолетова светлина, твърда вода или груби продукти, при липса на видим обрив, вероятно имате чувствителна кожа. Ако имате склонност към зачервяване, е по-вероятно да имате реактивна или склонна към алергия кожа. Помислете за консултация с дерматолог за окончателна диагноза.

Научете още

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗНО?

1 quote-marks

Защо кожата ми е чувствителна на допир?

Ако изпитване дискомфорт по кожата, когато просто я докоснете, може да имате много чувствителна кожа. Нервните окончания са свръхчувствителни, давайки сигнали за болка в отговор на безвредни стимули. Ако обаче кожата Ви е чувствителна поради зачервяване и раздразнение, трябва да посетите лекар, за да се уверите, че няма медицински проблем, който да е причината.

Научете още

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗНО?

ВЯРНО
ИЛИ ГРЕШНО

ЧУВСТВИТЕЛНАТА КОЖА НЕПРЕМЕННО
ИЗГЛЕЖДА ПО РАЗЛИЧЕН НАЧИН.

ГРЕШНО

Едно от нещата при чувствителната кожа е, че колкото и да са неприятни симптомите Ви, лекарите често казват, че кожата е „нормална“, тъй като няма видими признаци. Но опитните дерматолози ще разпознаят характеристиките на чувствителната кожа и ще препоръчат специфична грижа.
Научете още

ПРОДУКТИТЕ С РАСТИТЕЛЕН ПРОИЗХОД СА
НАЙ-ДОБРОТО ЗА ЧУВСТВИТЕЛНАТА КОЖА.

ГРЕШНО

Само защото нещо е естествено, не означава, че не причинява зачервяване на чувствителната кожа. Всъщност много естествени растителни екстракти могат да предизвикат всички тези познати усещания на бодеж, изгаряне и щипане. Що се отнася до алергените, в природата е пълно тях!
Научете още

КАК СЕ ЧУВСТВАМ АЗ
МОЖЕ ДА ПОВЛИЯЕ ЧУВСТВИТЕЛНАТА МИ КОЖА.

ВЯРНО

Стресът и интензивното движение причиняват разширяване на кръвоносните съдове, зачервеняване и усещания за дискомфорт. Много хора прилагат различни техники за разпускане като ценен съюзник в грижата за чувствителната си кожа. Този подход работи най-добре, когато се съчетае с експертната грижа за чувствителна кожа от серията TOLERIANE.
Научете още

ИЗЛАГАНЕТО НА СЛЪНЦЕ МОЖЕ
ДА УВЕЛИЧИ ЧУВСТВИТЕЛНОСТТА НА КОЖАТА.

ВЯРНО

Слънцето може наистина да увреди чувствителните кожи.Това се дължи на UV лъчите, които създават оксидативен стрес, причинявайки зачервяване и раздразнение на кожата. Уверете се, че широкоспектърната слънцезащита срещу UVA-UVB и дългите UVA лъчи на гамата ANTHELIOS е част от вашата всекидневна грижа за кожата.
Научете още

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО
ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

В дерматологията терминът чувствителна кожа се отнася до група симптоми като изтръпване, парене, сърбеж и щипане, които кожата усеща като реакция към дразнещи фактори - температурни промени, твърда вода, неподходяща козметика и много други. С други думи кожата задейства аларма, сякаш е в „в опасност“ като реакция към на пръв поглед безвредните стимули.

КАКВО ПРАВИ
КОЖАТА ЧУВСТВИТЕЛНА?

И така, какви са характеристиките на чувствителната кожа? От дълго време чувствителната кожа е нещо като медицинска загадка, но последните изследвания разкриват някои от значимите фактори.

  • Чувствителната кожа има неефективна повърхностна бариера (липса на защитни липиди), което означава, че дразнещите вещества от околната среда, като агресивни прахове за пране или определени козметични съставки, могат да проникнат в по-дълбоките слоеве. Поради тази причина, за да се възстанови кожната бариерна функция, се препоръчват специфични продукти за грижа. Ще откриете всичко за този подход в статиите към долните раздели.
  • Освен отслабена функция на кожната бариера, чувствителната кожа страда и от така нареченото „неврогенно възпаление“. Това означава, че нервните окончания са хиперчувствителни и освобождават провъзпалителни субстанции (алармиращ сигнал, задействан обикновено при сериозни въздействия върху кожата) в отговор на безвредните стимули като твърда вода и промяна в температурата. Възпалението провокира характерните симптоми на чувствителната кожа като парене, щипане и сърбеж.

В долните раздели ще ви помогнем да определите дали имате чувствителна кожа и да разберете как най-добре да поддържате нейния комфорт с полезни съвети за начин на живот и препоръки за продукти. 

Също така ще откриете предложения за грим, разработен специално, за да ви помогне да защитите и облекчите чувствителната си кожа.

Не забравяйте да погледнете общата статия за чувствителните скалп и кожа, с информация по ключови теми като бръснене на чувствителна кожа и как да се грижите за чувствителен скалп, склонен към състояния като пърхот и оредяване на косата.

НАШАТА ОТГОВОРНОСТ
КЪМ БЕЗОПАСНОСТТА

Стандарти за безопасност отвъд международните разпоредби за козметични продукти.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

100% АЛЕРГОЛОГИЧНО ТЕСТВАНИ
ПРОДУКТИ

Вижте още
Едно необходимо условие = нула алергични реакции
Ако установим случай на алергия, се връщаме в лабораториите и променяме формулата
laroche posay safety commitment formula protection product head

ЗАЩИТА НА ФОРМУЛАТА
ВЪВ ВРЕМЕТО

Вижте още
Избираме защитни опаковки, позволяващи използване само на необходимите консерванти, за гарантиране на оптимална поносимост и ефикасност във времето.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

САМО НАЙ-НЕОБХОДИМОТО,
В ПРАВИЛНАТА АКТИВНА ДОЗА

Вижте още
Разработени в сътрудничество с дерматолози и токсиколози, нашите продукти съдържат само най-необходимите съставки, в точната активна доза.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

ТЕСТВАНИ
ВЪРХУ МНОГО ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

Вижте още
Поносимостта на нашите продукти се тества върху най-чувствителната кожа: реактивна, склонна към алергии, акне, атопия, с малки и повърхностни наранявания или изтощена от процедури при лечение на онкологични заболявания.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА
ЧУВСТВИТЕЛНАТА КОЖА

СКЪПИ
ЧИТАТЕЛИ

Изложената тук информация е предназначена само за общообразователни цели и в никакъв случай не може да замести професионалната медицинска консултация. По всякакви медицински въпроси винаги трябва да търсите консултация с квалифициран медицински специалист.