ИМАМ ЛИ ЧУВСТИТЕЛНА КОЖА?
ПРИЗНАЦИ, ПРИЧИНИ & ПРЕВЕНЦИЯ

Ако сте попаднали в този раздел, сигурно се чудите дали сте сред онези един на всеки двама души, които имат чувствителна кожа в даден момент от живота си. Чувствителната кожа може да бъде трудна за диагностициране, най-вече защото се определя от това, което хората чувстват, а не от това, което лекарят вижда в клиниката. От лична гледна точка чувствителната кожа може да бъде тревожна ежедневна реалност. Кожата се чувства стегната, с дискомфорт временно или постоянно. Докато от перспективата на дерматолога чувствителната кожа може да изглежда малко зачервена или суха, външният ѝ вид начало нормален.

ВИЕ ПИТАТЕ,
НИЕ ОТГОВАРЯМЕ

1 quote-marks

Кое причинява чувствителна кожа?

Има две основни причини за чувствителна кожа. Първо, повърхностната ѝ бариера е отслабена, което позволява на външните дразнители да проникнат. Второ, нервните окончания в кожата са свръхчувствителни, изпращайки сигнали за болка в отговор на безвредни стимули. За да успокоите чувствителната кожа, не забравяйте да почистите внимателно с мицеларна вода, последвана от термална вода и хидратиращ продукт.

Научете още

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗНО?

1 quote-marks

Какво е чувствителна кожа?

Ако изпитвате неприятни усещания - опъване, боцкане, или парене - в отговор на фактори като температурни промени, вятър, ултравиолетова светлина, твърда вода или груби продукти, при липса на видим обрив, вероятно имате чувствителна кожа. Ако имате склонност към зачервяване, е по-вероятно да имате реактивна или склонна към алергия кожа. Помислете за консултация с дерматолог за окончателна диагноза.

Научете още

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗНО?

1 quote-marks

Защо кожата ми е чувствителна на допир?

Ако изпитване дискомфорт по кожата, когато просто я докоснете, може да имате много чувствителна кожа. Нервните окончания са свръхчувствителни, давайки сигнали за болка в отговор на безвредни стимули. Ако обаче кожата Ви е чувствителна поради зачервяване и раздразнение, трябва да посетите лекар, за да се уверите, че няма медицински проблем, който да е причината.

Научете още

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗНО?

1 quote-marks

Кой е най-добрият хидратант за чувствителна кожа?

Ако имате чувствителна кожа, имате нужда от хидратиращ продукт, разработен за този тип кожа, без аромат, оцветител, ланолин и алкохол и с успокояващи съставки като невросенсин и термална вода La Roche- Posay.  И накрая, трябва да съдържа и пребиотични съставки, за да балансира микробиома на кожата Ви, иначе казано нейните полезни бактерии.


Научете още

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗНО?

ВЯРНО
ИЛИ ГРЕШНО

ПИКАНТНАТА ХРАНА
МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА ЧУВСТВИТЕЛНОСТ НА КОЖАТА.

ВЯРНО

Ако стените на кръвоносните съдове са отслабени, някои външни фактори като подправки, прием на алкохол, горещи бани могат да предизвикат зачервяване и чувствителност на кожата
Научете още

ПРИРОДНИТЕ ДОМАШНИ ЛЕКОВЕ СА
ДОБРО РЕШЕНИЕ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНАТА КОЖА.

ГРЕШНО

Макар и вкусно, съдържанието на вашия хладилник или кухненски шкафове всъщност е по-вероятно да навреди на вашата чувствителна кожа. Най-добре е да се избягват „естествени“ или домашни лекове като мед, овесени ядки, авокадо и шоколадови маски, тъй като те могат да съдържат потенциални алергени и дразнители. Вместо това потърсете експертни грижи и решения за кожата.
Научете още

КАК СЕ ЧУВСТВАМ АЗ
МОЖЕ ДА ПОВЛИЯЕ ЧУВСТВИТЕЛНАТА МИ КОЖА.

ВЯРНО

Стресът и интензивното движение причиняват разширяване на кръвоносните съдове, зачервеняване и усещания за дискомфорт. Много хора имат различни техники за разпускане и те са ценен съюзник в грижата за чувствителната си кожа. Този подход работи най-добре, когато се съчетае с експертната грижа за чувствителна кожа от серията TOLERIANE.
Научете още

ЧУВСТВИТЕЛНАТА КОЖА НЕПРЕМЕННО
ИЗГЛЕЖДА ПО РАЗЛИЧЕН НАЧИН.

ГРЕШНО

Едно от разочароващите неща при чувствителната кожа е, че колкото и да са досадни симптомите Ви, лекарите често казват, че кожата е „нормална“, тъй като не показва видими признаци. Но опитните дерматолози ще разпознаят характеристиките на чувствителната кожа и ще препоръчат специфична грижа за чувствителна или свръхчувствителна кожа.
Научете още

ДИАГНОСТИЦИРАНЕ НА 
ЧУВСТВИТЕЛНАТА КОЖА

И така, как се идентифицира чувствителната кожа? По същество това се случва “по метода на изключването” което означава, че дерматологът диагностицира чувствителната кожа, след като изключва други кожни заболявания като псориазис и екзема, въз основа на оплакванията на пациента от неприятни усещания в ежедневието. Също така е възможно да се направи тест за чувствителна кожа, като се приложи разреден разтвор на киселина върху кожата и се види дали това провокира същите симптоми.

ПРЕВЕНЦИЯ ПРИ 
ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

Дерматологичните причини за чувствителната кожа са нарушена кожна бариерна функция плюс свръхчувствителни нервни окончания в кожата. Чувствителната кожа може също да има небалансиран “микробиом” - популацията от микроорганизми, които живеят на нейната повърхност.

"За да предотвратите прояви на чувствителна кожа, Вашият подход трябва да бъде в три посоки:  - възстановете защитната бариера на кожата - интензивно успокоявайте кожата и  - балансирайте микробиома (не се притеснявайте, ние ще Ви кажем как)."

В този подраздел ще намерите подробна информация за вътрешните и външните причини за чувствителната кожа, вариращи от твърде горещи душове, през неправилен избор на козметика до прием на пикантна храна и стрес.

Ние предлагаме съвети за начина на живот за това как да сведем до минимум чувствителните реакции, както и подходящи процедури за грижа за кожата за намаляване на чувствителността ден след ден.

Също така ще научите как чувствителната кожа може наистина да повлияе на благосъстоянието (и как да се предприемат действия за това), как чувствителната кожа варира в различните периоди от живота, през различните сезони и дори в течение на деня.

НАШАТА ОТГОВОРНОСТ
КЪМ БЕЗОПАСНОСТТА

Стандарти за безопасност отвъд международните разпоредби за козметични продукти.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

100% АЛЕРГОЛОГИЧНО ТЕСТВАНИ
ПРОДУКТИ

Вижте още
Едно необходимо условие = нула алергични реакции
Ако установим дори един случай на алергия, се връщаме към реформулиране на продукта
laroche posay safety commitment formula protection product head

ЗАЩИТА НА ФОРМУЛАТА
ВЪВ ВРЕМЕТО

Вижте още
Избираме защитни опаковки, позволяващи използване само на необходимите консерванти, за гарантиране на оптимална поносимост и ефикасност във времето.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

САМО НАЙ-НЕОБХОДИМОТО,
В ПРАВИЛНАТА АКТИВНА ДОЗА

Вижте още
Разработени в сътрудничество с дерматолози и токсиколози, нашите продукти съдържат само най-необходимите съставки, в точната активна доза.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

ТЕСТВАНИ
ВЪРХУ МНОГО ЧУВСТВИТЕЛНА
 КОЖА

Вижте още
Поносимостта на нашите продукти се тества върху най-чувствителната кожа: реактивна, алергична, склонна към акне, атопична, увредена или отслабена при лечение на онкологични заболявания.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ СТАТИИ ОТНОСНО
КАКВО ПРИЧИНЯВА ЧУВСТВИТЕЛНАТА КОЖА?

СКЪПИ
ЧИТАТЕЛИ

Изложената тук информация е предназначена само за общообразователни цели и в никакъв случай не може да замести професионалната медицинска консултация. По всякакви медицински въпроси винаги трябва да търсите консултация с квалифициран медицински специалист.