СКЛОННА
КЪМ АТОПИЯ КОЖА ПРИ БЕБЕТА И ДЕЦА

Тъй като склонната към атопия кожа има тенденция за въздействие върху бебета и малки деца, причинявайки често голямо страдание, важно е родителите да научат обикновените стъпки, които могат да ги отведат до по-щастливи дни и по-спокойни нощи за цялото семейство.

ВИЕ ПИТАТЕ,
НИЕ ОТГОВАРЯМЕ

1 quote-marks

Кое причинява склонната към атопия кожа при бебетата?

Кожата, склонна към атопия, е наследствено състояние, което се предава в семействата. Кожата не произвежда достатъчно липиди, за да се предпази, оставяйки я уязвима и отворена за атаки от алергени и дразнители. Това кара кожата да губи вода, да става суха и сърбяща, често по бузите, брадичката и ставите. Повечето деца израстват склонната към атопия кожа до училищна възраст, но в някои случаи проявите могат да продължат до зряла възраст.


Научете още

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗНО?

1 quote-marks

Сърби ли склонната към атопия кожа?

Да! Сърбежът поради сухота е една от основните характеристики на склонната към атопия кожа. Повърхностната бариера на кожата е увредена, което означава, че алергените и дразнителите могат да проникнат дълбоко, причинявайки раздразнение и освобождаване на сърбежната молекула хистамин. Суха, сърбяваща, склонна към атопия кожа може да се обгрижва със заместители на сапуна и два пъти дневно нанасяне на емолиент, като се използва продукт, който балансира полезните за кожата бактерии.


Научете още

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗНО?

1 quote-marks

Разпространява ли се атопичната екзема?

Склонната към атопия кожа не е заразна и не се предава от човек на човек. Склонната към атопия кожа се появява по определени области на тялото. При бебетата обикновено се появява на бузите и брадичката, докато при по-големите деца често засяга кожните гънки на врата, лактите и коленете. Важно е да научите децата как да избягват разчесване на склонна към атопия кожа, тъй като областите могат да станат по-големи и да засегнат по-голяма част от кожата.


Научете още

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗНО?

1 quote-marks

Как изглежда склонната към атопия кожа?

При бебета склонната към атопия кожа води до поява на груби, люспести червени петна, особено по бузите и брадичката. При по-големи деца и възрастни петната по склонната към атопия кожа се локализират главно на шията и в кожните гънки около лактите, китките и зад коленете. Петната могат да имат следи от драскотини и да кървят. Също така могат да се образуват мехурчета с течност. С течение на времето кожата може да се удебели.


Научете още

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗНО?

1 quote-marks

Склонната към атопия кожа заразна ли е?

Не! Склонната към атопия кожа е атопично (алергично) състояние, което протича в семействата и засяга основно бебета и деца. Невъзможно е някой да “се зарази”.

Научете още

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗНО?

ВЯРНО
ИЛИ ГРЕШНО

ОБОСТРЯНЕТО НА АТОПИЧНАТА ЕКЗЕМА МОЖЕ
ДА БЪДЕ ПРОВОКИРАНО ОТ СТРЕС.

ВЯРНО

Не е съвсем ясно защо, но специалистите споделят, че емоциите, уплахата и стресът играят значителна роля за обостряне на състоянието. Все пак склонността на кожата към атопия има наследствена предраположеност. Ако стресът се явява причинител за вас, потърсете техники за справяне с него.
Научете още

МОЖЕ ЛИ ХРАНИТЕЛНИЯТ РЕЖИМ
ДА ВЛОШИ СЪСТОЯНИЕТО НА СКЛОННАТА КЪМ АТОПИЯ КОЖА?

ВЯРНО

Определени храни могат да действат като причинител на възпаление и да доведат до обостряне. Ако смятате, че храната може да бъде утежняващ фактор за вашата кожа или за тази на вашето дете, посетете лекар, тъй като той може да извърши кръвни тестове и тестове чрез убождане, за да провери дали сте алергични към различни храни (обичайните алергени са фъстъци, мляко, соя, брашно, риба и яйца).
Научете още

АТОПИЧНИЯТ ДЕРМАТИТ
ИЗЧЕЗВА ВЪВ ВРЕМЕТО.

ВЯРНО

При децата обичайно атопичният дерматит трае от няколко месеца до години. Половината от децата, проявили склонна към атопия кожа като бебета, са излекувани до петгодишна възраст. В някои случаи атопичната екзема продължава до зряла възраст, но е невъзможно това да бъде предвидено. Не съществува конкретно лекарство за склонната към атопия кожа, но тя може да бъде контролирана с правилната грижа.
Научете още

АТОПИЧНИЯТ ДЕРМАТИТ
МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАРАЗЕН.

ГРЕШНО

Атопичният дерматит или склонността на кожата към атопия е състояние с наследствена обремененост и не е заразно. Третирането на симптомите на атопичния дерматит се базира на заместители на сапуна, емолиенти и локално прилагани кортикостероиди при необходимост.
Научете още

СКЛОННА КЪМ АТОПИЯ КОЖА

В посветената на темата статия по-долу ще ви посочим цялостен режим за грижа за склонна към атопия кожа при новородени и бебета с препоръки за изключително нежен, овлажняващ и успокояващ продукт. Би било добре да научите също така как да се справяте със склонната към зачервяване кожа под пелените и раздразнената бебешка кожа като цяло.

Ще откриете и статии с полезни съвети, предназначени да ви дадат възможност за по-голям контрол над склонната към атопия кожа на детето ви. Събрали сме съвети на специалисти и препоръки за подходящи продукти, от това как да спрете превръщането на склонната към сърбеж кожа в разконцентриращ фактор в училище до това кои превантивни мерки да вземете по време на спортни дейности или горещо време, за да поддържате склонната към атопия кожа на вашето дете в комфортната ѝ зона.

НАШАТА ОТГОВОРНОСТ
КЪМ БЕЗОПАСНОСТТА

Стандарти за безопасност отвъд международните разпоредби за козметични продукти.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

100% АЛЕРГОЛОГИЧНО ТЕСТВАНИ
ПРОДУКТИ

Вижте още
Едно необходимо условие = нула алергични реакции
Ако установим дори един случай на алергия, се връщаме към реформулиране на продукта
laroche posay safety commitment formula protection product head

ЗАЩИТА НА ФОРМУЛАТА
ВЪВ ВРЕМЕТО

Вижте още
Избираме защитни опаковки, позволяващи използване само на необходимите консерванти, за гарантиране на оптимална поносимост и ефикасност във времето.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

САМО НАЙ-НЕОБХОДИМОТО,
В ПРАВИЛНАТА АКТИВНА ДОЗА

Вижте още
Разработени в сътрудничество с дерматолози и токсиколози, нашите продукти съдържат само най-необходимите съставки, в точната активна доза.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

ТЕСТВАНИ
ВЪРХУ МНОГО ЧУВСТВИТЕЛНА
 КОЖА

Вижте още
Поносимостта на нашите продукти се тества върху най-чувствителната кожа: реактивна, алергична, склонна към акне, атопична, увредена или отслабена при лечение на онкологични заболявания.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ СТАТИИ ОТНОСНО
ПРИЧИНИТЕ ЗА ПОЯВА НА СКЛОННА КЪМ АТОПИЯ КОЖА

СКЪПИ
ЧИТАТЕЛИ

Изложената тук информация е предназначена само за общообразователни цели и в никакъв случай не може да замести професионалната медицинска консултация. По всякакви медицински въпроси винаги трябва да търсите консултация с квалифициран медицински специалист.