КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА
ЧУВСТВИТЕЛНАТА КОЖА

Докато неподходящите продукти могат да оставят у чувствителната кожа усещане за дискомфорт и опънатост (помислете за агресивни пилинги или неподходящи съставки в козметиката), правилната грижа за кожата може дългосрочно да поддържа чувствителната кожа в нейната зона на комфорт.

ВИЕ ПИТАТЕ
НИЕ ОТГОВАРЯМЕ

1 quote-marks

Кой е най-добрият препарат за пране при чувствителна кожа?

Ако имате чувствителна кожа, препоръчваме Ви да се пазите от биологични препарати, тъй като ензимите в състава им могат да раздразнят кожата. В идеалния случай Вашият препарат за пране трябва да е без аромати, оцветители и парабени, както и да е хипоалергенен.


Научете още

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗНО?

1 quote-marks

Кой е най-добрият хидратант за чувствителна кожа?

Ако имате чувствителна кожа, имате нужда от хидратиращ продукт, разработен за този тип кожа, без аромат, оцветител, ланолин и алкохол и с успокояващи съставки като невросенсин и термална вода La Roche- Posay.  И накрая, трябва да съдържа и пребиотични съставки, за да балансира микробиома на кожата Ви, иначе казано нейните полезни бактерии.


Научете още

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗНО?

1 quote-marks

Как мога да бръсна чувствителната си кожа?

Бръсненето може да стресира кожата, като създава малки наранявания по повърхността ѝ, причинявайки "изгаряне от бръснача", особено при чувствителна кожа. За да се избръснете чувствителната кожа, първо навлажнете кожата с топла вода, след което масажирайте с масло за преди бръснене. След това се уверете, че пяната за бръснене не съдържа алкохол и бръснете с мокра самобръсначка с едно острие, като натискате много леко. Последвайте с продукт грижа за кожата с витамин В5.


Научете още

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗНО?

1 quote-marks

Какво е чувствителна кожа?

Ако изпитвате неприятни усещания - опъване, боцкане, или парене - в отговор на фактори като температурни промени, вятър, ултравиолетова светлина, твърда вода или груби продукти, при липса на видим обрив, вероятно имате чувствителна кожа. Ако имате склонност към зачервяване, е по-вероятно да имате реактивна или склонна към алергия кожа. Помислете за консултация с дерматолог за окончателна диагноза.

Научете още

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗНО?

ВЯРНО
ИЛИ ГРЕШНО

НАЧИНЪТ, ПО КОЙТО СЕ ЧУВСТВАМ САМАТА АЗ
МОЖЕ ДА ПОВЛИЯЕ ЧУВСТВИТЕЛНАТА МИ КОЖА.

ВЯРНО

Стресът и интензивното движение причиняват разширяване на кръвоносните съдове, зачервеняване и усещане за дискомфорт. Много хора имат различни техники за справяне със стреса и ги използват като ценен съюзник в грижата за чувствителната си кожа. Този подход работи най-добре когато се съчетае с експертната грижа за чувствителна кожа от гамата TOLERIANE.
Научете още

ПРОДУКТИТЕ С ЕСТЕСТВЕНИ СЪСТАВКИ СА
НАЙ-ДОБРОТО ЗА ЧУВСТВИТЕЛНАТА КОЖА.

ГРЕШНО

Само защото дадена съставка е с естествен произход, не означава, че не причинява зачервяване на чувствителната кожа. Всъщност много естествени растителни екстракти могат да предизвикат всички тези познати усещания на бодеж, изгаряне и щипане. Що се отнася до алергените, в природата е пълно с тях!
Научете още

ИЗЛАГАНЕТО НА СЛЪНЦЕ МОЖЕ
ДА ПОВИШИ ЧУВСТВИТЕЛНОСТТА НА КОЖАТА.

ВЯРНО

Слънцето може истински да увреди чувствителната кожа.Това се дължи на UV лъчите, които провокират оксидативен стрес и възпаление на кожата, причинявайки зачервяване и раздразнение. Уверете се, че широкоспектърната защитата срещу UVA-UVB и дългите UVA лъчи на гамата ANTHELIOS е част от вашата ежедневна грижа за кожата.
Научете още

ПРОДЪЛЖИТЕЛНИЯТ ГОРЕЩ ДУШ ЩЕ
ПОМОГНЕ ЗА ОБЛЕКЧАВАНЕ НА ЧУВСТВИТЕЛНАТА МИ КОЖА.

ГРЕШНО

Той може и да успокои мускулите ви след натоварен ден, но дългият горещ душ или вана не е добър избор когато имате чувствителна кожа. Излагането на чувствителната кожа на високи (и ниски) температури стимулира освобождаването на хистамин (молекула на сърбежа), който може да активира реакция на раздразнение. Най-добре избирайте кратки, хладки душове или вани.
Научете още

РЕДОВНА ГРИЖА
ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

В този раздел ще откриете препоръките на дерматолозите как да се грижите за вашата чувствителна кожа. Най-основното? Почиствайте с нежна мицеларна вода, след което напръскайте с успокояващата термална вода и завършете с крем с минимален брой съставки, обогатен с успокояващи и пребиотични активни съставки.

Ще откриете удобно ръководство за избор на правилните продукти за вашата чувствителна кожа, включително за какви „неприятели“ да се оглеждате, най-добрите опаковки за поддържане на целостта на продуктите и как да тествате продуктите си, за да сте сигурни, че няма отново да получите зачервяване на лицето си. Ще ви дадем също препоръки за нашите топ продукти за грижа за чувствителна кожа, подходящи за мазна или склонна към акне кожа, зряла кожа, дехидратирана кожа, склонна към зачервяване кожа и други.

НАШАТА ОТГОВОРНОСТ
КЪМ БЕЗОПАСНОСТТА

Стандарти за безопасност отвъд международните разпоредби за козметични продукти.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

100% АЛЕРГОЛОГИЧНО ТЕСТВАНИ
ПРОДУКТИ

Вижте още
Едно необходимо условие = без алергични реакции
Ако установим дори един случай на алергия, връщаме продукта към лабораториите - за реформулиране
laroche posay safety commitment formula protection product head

ЗАЩИТА НА ФОРМУЛАТА
ВЪВ ВРЕМЕТО

Вижте още
Избираме защитни опаковки, позволяващи използване само на най-необходимите консерванти, за гарантиране на оптимална поносимост и ефикасност във времето.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

САМО НАЙ-НЕОБХОДИМОТО,
В ПРАВИЛНАТА АКТИВНА ДОЗА

Вижте още
Разработени в сътрудничество с дерматолози и токсиколози, нашите продукти съдържат само най-необходимите съставки, в точната активна доза.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

ТЕСТВАНИ
ВЪРХУ МНОГО ЧУВСТВИТЕЛНА
 КОЖА

Вижте още
Поносимостта на нашите продукти се тества върху най-чувствителните типове кожа: реактивна, алергична, склонна към акне, атопична, увредена или отслабена след лечение на онкологични заболявания.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ СТАТИИ ОТНОСНО
ПРИЧИНИТЕ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНАТА КОЖА?

СКЪПИ
ЧИТАТЕЛИ

Изложената тук информация е предназначена само за общообразователни цели и в никакъв случай не може да замести професионалната медицинска консултация. По всякакви медицински въпроси винаги трябва да търсите консултация с квалифициран медицински специалист.