НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА ПОЧИСТВАЩА ГРИЖА ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА
И СКЛОННА КЪМ АЛЕРГИИ КОЖА

Article Read Duration 5 минути за четене

Традиционните почистващи продукти могат да съдържат агресивни съставки, които да предизвикат чувствителност и алергични кожни реакции като сърбеж, причинен от сухота, парене, зачервяване и опъване. Твърдата вода може да предизвика допълнително раздразнение. Мицеларните води са почистващи продукти без изплакване, които нежно премахват замърсяването, без да засягат естествените липиди на кожата Ви.

ЧУВСТВИТЕЛНАТА, РЕАКТИВНА И СКЛОННА КЪМ АЛЕРГИИ КОЖА
СЕ СРЕЩА ВСЕ ПО-ЧЕСТО

над 60% от хората казват, че кожата им редовно страда от дискомфорт, сърбеж, причинен от сухота, опъване, зачервяване и парене.

Животът в градска среда може да изостри чувствителността на кожата: Праховите частици и остатъците от замърсявания полепват по кожата и предизвикват микровъзпаление.

Неправилното почистването също може да влоши признаците: Инстинктивно се опитваме да отървем кожата от дразнещите агенти, като използваме агресивни продукти, гореща вода и кърпи за почистване - дълбоко почистване. Но що се отнася до почистването на кожата, "дълбоко" често е синоним на "агресивно".

ЗАЩО ПОЧИСТВАНЕТО НА ЧУВСТВИТЕЛНАТА КОЖА НА ВАШЕТО ЛИЦЕ
МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА РЕАКЦИИ

Традиционните почистващи продукти могат да съдържат агресивни съставки, които да лишат кожата от важни липиди, като я направят уязвима не само към замърсяване, полени и прах, но и към дразнители в чешмяната вода и дори към дразнещи консерванти и потенциални “дразнещи съставки” в продуктите за ежедневна грижа.

Ако използвате измиващ продукт за почистване на лице–, дори този продукт да е за чувствителна кожа –, пак може да изпитате дискомфорт, стягане и зачервяване на кожата, защото чешмяната вода може бъде агресивна за кожата.

Следователно почистването за чувствителна, реактивна и склонна към алергии кожа може да предизвика порочен цикъл на реакция и дискомфорт.

Помолихме д-р Филип Болю да обясни повече и да сподели своите прозрения относно най-добрата процедура за почистване на чувствителна и склонна към алергии кожа.

Д-Р БОЛЮ, ЗАЩО НЯКОИ ПОЧИСТВАЩИ ПРОДУКТИ ВОДЯТ ДО УСЕЩАНЕ ЗА СУХОТА, ОПЪВАНЕ И ДИСКОМФОРТ ПО КОЖАТА?

“Много измивни почистващи продукти за лице съдържат агресивни повърхностно-активни вещества, които премахват абсолютно всичко от повърхността на кожата Ви. Твърдата вода влошава проблема като причинява допълнително дразнене.”

ПОЧИСТВАЩИТЕ ПРОДУКТИ БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ ПО-БЕЗОПАСНА ОПЦИЯ ЛИ СА ОТ ТРАДИЦИОННИТЕ ИЗМИВАЩИ ПРОДУКТИ ЗА ЛИЦЕ?

“С една дума - да. Почистващите продукти за лице, които препоръчвам, са мицеларни води, подбрани според типа кожа. Те не се изплакват, така че не рискувате кожата да се раздразни от чешмяната вода. Мицелите отстраняват нежно грима и замърсяванията, като същевременно оставят непокътнати важните липидни компоненти на кожата Ви. Това означава, че можете ефективно да почистите кожата си, но да избегнете неприятното усещане за опъване. Те наистина постигат точния баланс.”

ВСИЧКИ МИЦЕЛАРНИ ВОДИ
ЛИ СА ДОБРИ ЗА МОЯТА КОЖА?

“Мицеларните води не са еднакви. За да осигурите добра поносимост, искате възможно най-нежната формула, особено за чувствителна, реактивна и склонни към алергии кожа. Разгледайте добре опаковката и проверете дали е тествана върху чувствителна и склонна към алергии кожа.”

КОЕ ПРАВИ МИЦЕЛАРНАТА ВОДА
НЕЖНА, НО ЕФЕКТИВНА?

“Ефикасните почистващи продукти за лице трябва да съдържат мицели: Те премахват всички следи от замърсяване и грим, – включително фините частици, – но оставят защитата на кожата непокътната. Глицеринът е друга важна съставка, която трябва да се търси, тъй като подобрява способността на почистващия препарат да отстранява замърсяванията. Освен това хидратира още с почистването и спомага за плавното плъзгане на памучния тампон по кожата, с което се избягва търкането.

Някои мицеларни почистващи продукти също съдържат термални води с антиоксидантно действие, които доказано успокояват кожните раздразнения и намаляват признаците на чувствителност.

Що се отнася до почистването на лицето, целта е да се съчетае пълната безопасност с ефикасното отстраняване на замърсяванията и кожата да остане почистена и спокойна.”

НАЙ-ДОБРАТА ПРОЦЕДУРА ЗА ПОЧИСТВАНЕ
НА ЧУВСТВИТЕЛНА ИЛИ СКЛОННА КЪМ АЛЕРГИИ КОЖА?

Следвайте нашето експертно ръководство в три стъпки

Почистващата грижа е от съществено значение, не само за тези, които носят грим. Да, важно е гримът да се премахне, но също е важно да премахвате праховите частици и замърсяването, които се натрупва през целия ден.

Сутрин и вечер тези 3 лесни стъпки ще помогнат да поставите кожата си в нейната комфортна зона:

1. Изберете правилния почистващ продукт за чувствителна или алергична кожа

Вашите най-добри опции за чувствителна или алергична кожа са тези без изплакване, като мицеларните води, които ще премахнат всяка следа от грим, излишен себум и замърсяване, без да е необходимо да изплаквате кожата с вода. Ако страдате от склонна към алергии кожа, La Roche-Posay препоръчва TOLERIANE Дермопочистващ флуид, свръхнежен млечен продукт, който почиства отлично, без да е агресивен.

2. Напръскване с термална изворна вода

Чудо в спрей опаковка, La Roche-Posay Термалната вода е естествено успокояваща и с антиоксидантни свойства. Тя ще успокои всички реакции, преди да се появят, с приятно охлаждащо усещане. Напръскайте обилно като втора стъпка след почистване.

3. Осигурете комфорт за своята чувствителна или алергична кожа с успокояваща грижа

Ако имате чувствителна кожа, ще Ви е необходим интензивно успокояващ бариерен крем, специално създаден, без да съдържа дразнещи съставки. La Roche-Posay препоръчва TOLERIANE Sensitive, който възстановява липидната бариера на кожата, като същевременно повишава нейната невидима жива бариера, микробиома. Ако имате склонна към алергии кожа, Вашият вариант е TOLERIANE Ultra, който е тестван върху най-чувствителните и склонни към алергия типове кожа, и се препоръчва от дерматолози по целия свят, за да се избегнат алергични кожни реакции.

ФИЗИОЛОГИЧНИ ПОЧИСТВАЩИ ПРОДУКТИ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА, РЕАКТИВНА И СКЛОННА КЪМ АЛЕРГИИ КОЖА

  • МИЦЕЛАРНА ВОДА Ultra за чувствителна кожа се използва в Термалния спа център на La Roche-Posay в семинари за коригиращ грим за жени с белези от изгаряния, операция или лечение на онкологични заболявания. Тя е особено подходяща за хора с атопична кожа или чувствителни очи, както и за хора, носещи контактни лещи.
  • МИЦЕЛАРНА ВОДА Ultra за реактивна кожа е идеална за кожа, която реагира с парене и зачервяване – Кожата е почистена, успокоена и защитена.
  • МИЦЕЛАРНА ВОДА-ПЯНА за чувствителна кожа улавя замърсяванията по кожата и ги отстранява. Нежно почиства и омекотява кожата с минимално триене. Не забравяйте да напръскате с La Roche-Posay Термална вода, за да успокоите кожата след изплакване.
  • За най-склонната към алергии кожа, TOLERIANE Дермопочистващ флуид е изключително нежно мляко, което почиства кожата от замърсявания и алергени, като същевременно щади нейните ценни повърхностни липиди. Идеален за хора, чиято кожа реагира на различни почистващи продукт, които пробват, със зачервяване, сърбеж, раздразнение.

Всеки от тези почистващи продукти поддържа физиологичен баланс на pH на кожата и запазва хидролипидния филм, който гарантира, че кожата Ви остава хидратирана. С изключение на пяната, тези формули няма нужда да се изплакват, така че епидермисът няма да влезе в контакт с потенциално изсушаващата и дразнеща вода от чешмата.

Всеки един от тези продукти с висока толерантност е обогатен с La Roche-Posay Термална вода. Добита от защитен регион, тази вода има доказани успокояващи и антиоксидантни свойства и е призната в медицинската общност заради положителните си ефекти върху много различни кожни състояния. Одобрена е за употреба при малки деца, така че съставките няма как да са по-безопасни.

Открийте почистващите продукти, които са адаптирани за чувствителна или реактивна кожа.

 

ВЯРНО
ИЛИ ГРЕШНО

КАК СЕ ЧУВСТВАМ
МОЖЕ ДА ПОВЛИЯЕ ЧУВСТВИТЕЛНАТА МИ КОЖА.

ВЯРНО

Стресът и интензивното движение причиняват разширяване на кръвоносните съдове, зачервеняване и усещания за дискомфорт. Много хора имат различни техники за справяне със стреса и разпускане като ценен съюзник в грижата за чувствителната си кожа. Този подход работи най-добре, когато се съчетае с експертната грижа за чувствителна кожа от серията TOLERIANE.
Научете още

ПРОДУКТИТЕ С НАТУРАЛНИ СЪСТАВКИ СА
НАЙ-ДОБРОТО ЗА ЧУВСТВИТЕЛНАТА КОЖА.

ГРЕШНО

Само защото нещо е естествено, не означава, че няма да причини зачервяване и чувствителност на кожата. Всъщност много естествени растителни екстракти могат да предизвикат всички тези познати усещания на опъване, парене и щипане. Що се отнася до алергените, в природата е пълно тях!
Научете още

ИЗЛАГАНЕТО НА СЛЪНЦЕ МОЖЕ
ДА ПОВИШИ ЧУВСТВИТЕЛНОСТТА НА КОЖА.

ВЯРНО

Слънцето може да увреди чувствителните кожи.Това се дължи на UV лъчите, които създават оксидативен стрес и възпаление в кожата, причинявайки зачервяване и раздразнение. Уверете се, че широкоспектърната защита срещу UVA-UVB и дългите UVA лъчи на гамата ANTHELIOS е част от вашата всекидневна грижа за кожата.
Научете още

ПРОДЪЛЖИТЕЛНИЯТ ГОРЕЩ ДУШ ЩЕ
ПОМОГНЕ ЗА ОБЛЕКЧАВАНЕ НА ЧУВСТВИТЕЛНАТА МИ КОЖА.

ГРЕШНО

Той може да релаксира мускулите ви след натоварен ден, но дългият горещ душ или киснене не е добър избор, когато имате чувствителна кожа. Излагането на чувствителната кожа на високи (и ниски) температури стимулира освобождаването на хистамин (молекула на сърбежа), който може да активира реакция на раздразнение. Най-добре избирайте кратки, хладки душове или вани.
Научете още

ЗНАЕТЕ ЛИ,
ЧЕ?

През целия ден кожата е в контакт с атмосферното замърсяване и по-конкретно с озона и PM2,5, фини прахови частици. Тези замърявания могат да полепнат по кожата и най-малките частици могат дори да проникнат до епидермалните клетки. Ето защо е важно да изберете правилните продукти за грижа за кожата, за да почистите, успокоите и защитите кожата си.

СЪЩО ТАКА РАЗПОЛАГАМЕ И С
НЕОБХОДИМАТА ГАМА

Почистващата гама на La Roche-Posay предлага продукти с приятни текстури, формулирани с перфектен баланс на pH, за да се гарантира, че няма компромис между безопасността и ефикасността.

НАШАТА ОТГОВОРНОСТ
КЪМ БЕЗОПАСНОСТТА

Стандарти за безопасност отвъд международните разпоредби за козметични продукти.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

100% АЛЕРГОЛОГИЧНО ТЕСТВАНИ
ПРОДУКТИ

Вижте още
Едно необходимо условие = нула алергични реакции
Ако установим случай на алергия, се връщаме към лабораториите за реформулиране
laroche posay safety commitment essential active dose product head

САМО НАЙ-НЕОБХОДИМОТО,
В ПРАВИЛНАТА ДОЗИРОВКА

Вижте още
Разработени в сътрудничество с дерматолози и токсиколози, нашите продукти съдържат само необходимите съставки, в точната активна доза.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

ТЕСТВАНИ
ВЪРХУ МНОГО ЧУВСТВИТЕЛНА
 КОЖА

Вижте още
Поносимостта на нашите продукти се проверява върху най-чувствителната кожа: реактивна, алергична, склонна към акне, атопична, увредена или изтощена от процедури при лечение на онкологични заболявания.
laroche posay safety commitment formula protection product head

ЗАЩИТА НА ФОРМУЛАТА
ВЪВ ВРЕМЕТО

Вижте още
Избираме защитни опаковки, позволяващи използване само на необходимите консерванти, за гарантиране на оптимална поносимост и ефикасност във времето.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА
ЧУВСТВИТЕЛНАТА КОЖА