3 въпроса към специалист

Каква е разликата между много чувствителна кожа и кожа, предразположена към алергии?

Img_Каква е разликата между много чувствителна кожа и кожа, предразположена към алергии?

Какво става с кожата на пациенти, които нанасят продукт, към който са алергични?

Подвеждащо е да се каже, че човек е "алергичен"; хората са алергични към нещо специфично, никога към всичко. Когато определена субстанция причинява алергична реакция на кожата, тя се зачервява там, където алергените са влезли в контакт с нея. Това е придружено и от силен сърбеж. При продължаване на употребата, реакциите се увеличават и симптомите се засилват. Има много различни алергени (никел, хром, консерванти, парфюми и др.)

Какво става с кожата на пациенти, които имат чувствителна кожа?

В този случай, има много малко видими признаци върху кожата: пациентите усещат кожата опъната и пареща - неприятни реакции, които се засилват при всяко нанасяне на козметичен продукт. Тези случай се срещат най-често при жени с тънка, нежна и суха кожа, които са подложени на ежедневен стрес. Пациентите казват, че са алергични към "всичко", но това не е алергия - просто повишена реактивност на кожата, която се провокира от използването на най-различни продукти.

Какво да направим тогава?

Първо обяснихме процеса, тъй като е важно да знаете какво става с кожата ви. В случаите на алергии, трябва да откриете алергена и да спрете да го използвате. За да се докаже наистина алергията, трябва да се проведат тестове. За чувствителна кожа, препоръчваме нежни почистващи продукти като лосиони без отмиване и спрей термална вода, за да избегнете всякакъв вид раздразнение. Използвайте продукти, които са специално създадени за чувствителна кожа и във формулата си съдържат съставки против раздразнения.

Препоръчваме

Вижте всички статии