Фокус върху...

Кожните алергии: проблем, който може да бъде решен

Img_Кожните алергии: проблем, който може да бъде решен

Като истинска епидемия, алергиите продължават да се увеличават и разпространяват все повече във всички страни по света в последните години. Често при хора с чувствителна кожа, това води до раздразнения от всякакъв тип, силата на които варира според човека. Що се отнася до лечението - то зависи от идентифицирания алерген, причинител на дискомфорта.

????????

От парене до горене...

Близо 50% от жителите на Франция твърдят, че страдат от някакъв вид кожна алергия или непоносимост. Най-честите признаци парене, раздразнения, зачервявания. Тези симптоми причиняват дискомфорт, дори и когато са в най-лека форма. Често те се диагностицират като лек еритем, сухота на кожата или фина десквамация.

????????

Свръхчувствителна кожа

Алергиите са засилени реакции на тялото към определени алергени. Нетолерантната кожа има по-слаба бариера от нормалната кожа и затова е склонна към алегични реакции. Проблемите, причинени от алергии, се повтарят и варират по сила. Кожните реакции са тясно свързани към гените и обстановката. Често, членовете от едно семейство имат сходни кожни проблеми и реакции.

?????????

Избягвайте всякакъв контакт с алергени

Единственият начин да избегнете проблема е да прекратите всякакъв контакт с идентифицираните раздразнители. Подходящото лечение, зависи от въпросния алерген. Едновременно с лечението, силно успокояващата козметика може да помогне в хидратирането и да намали реакциите на свръхчувствителната и алергична кожа.

Препоръчваме

Вижте всички статии