свободни от акне

Открийте всичко, от което се нуждаете, за да се борите с акнето по-ефективно и да се чувствате по-уверени

Какво причинява зачервявания и възпаления по лицето

В здравословната червенина и червеникавия тен няма нищо притеснително; но когато зачервяването на кожата ви започне да ви въздейства психологически, си струва да разберете каква е причината. При наличието н толкова много причини за възпаление и зачервяване има смисъл да се идентифицират Вашите лични причинители ...

FFS Mag article 30760 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_109065463)

Каква е причината за появата на зачервявания и възпаления по лицето ми?

Акне:

Честа причина за зачервяване на лицето е акнето. Акнеичните петна понякога може да бъдат ярко червени цвят и болезнени при докосване. Акнето може също така да остави червени петна върху кожата, след като петната избледнеят, като това обезцветяване е резултат от увреждане на по-дълбоките слоеве на кожата и разрушаване на поддържащата структура на кожата.

Розацея:

Може би най-широко документираната причина за зачервяване е розацея. Изненадващо често срещано състояние, розацея може да се появи като изчервяване, продължително зачервяване и видими кръвоносни съдове.

Чувствителна кожа и алергични реакции:

Чувствителната кожа може да е склонна към зачервяване, ако влезе в контакт с дразнещи съставки. Дразнещите вещества варират от измиващите продукти до използвания почистващ препарат. Често, използването на много различни продукти може да има нежелана реакция върху кожата ни. Ако някои продукти оставят усещане за смъдене или изгаряне, това може да е симптом за алергична реакция и да се потърси консултация с лекар.

Екзема:

Екземата обикновено се смята за състояние, което засяга тялото, но също така се появява и върху лицето. През зимните месеци екземата често се влошава, когато кожата изсъхва.

Пикантна храна, гореща храна и горещи напитки:

Вярно е, че пикантните храни могат да причинят зачервяване на лицето Ви! За хора с изключително голяма чувствителност, реакцията към храна и напитки може да бъде причина за зачервяването. Консумирането на определени храни може да доведе до увеличаване на прилива на кръв към и около лицето, в резултат на което може да се появи изчервяване и зачервяване. Ако това е така, трябва да потърсите консултация с медицински специалист, за да сте сигурни, че това не е признак за по-тежка алергична реакция.

Причинители:

Ако страдате от розацея, има редица фактори, които могат да повлияят на зачервяването Ви. Идентифицирането на причинителя на зачервяването Ви е от ключово значение за това. Излагането на слънчева светлина, стрес, усилено физическо натоварване, кофеин и млечни продукти са известни причини за възпаление на лицето.При наличието на толкова дълъг списък на възможни причини за зачервяване, разбираемо е да се почувствате претрупани с информация. Следващия път, когато почувствате или забележите зачервяване, проверете списъка с причинители, за да започнете да търсите евентуалната причина, която създава проблем на кожата Ви и я кара да се зачервява!

Тази статия предоставя обща информация по темата. 
Консултирайте се със специалист преди да започнете режим или програма за лечение.

32385

Открийте видео съвети и уроци !

Img_VideoYT
Img_VideoYT
Img_VideoYT
|||

Вашата индивидуална грижа за кожата

Почистване
Img_Почистване

Открийте повече

, от La Roche-POsay
Грижа
Img_Грижа

Открийте повече

, от La Roche-POsay

Открийте повече информация как да се грижите за кожа, склонна към акне