свободни от акне

Открийте всичко, от което се нуждаете, за да се борите с акнето по-ефективно и да се чувствате по-уверени

Какво са черни точки?

Черни точките се появяват централно на лицето Ви, често около носа - област, позната като Вашата Т-зона, и тези места са едни от най-трудните за овладяване. Масово считани за най-упоритите от всички петна, тези черни петна са ужасни, защото изпъкват толкова много. За съжаление, могат да бъдат невероятно упорити, поради което е важно да знаете точно какво представляват и как най-добре да подхождате към тях.

FFS Mag article 30761 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_76033417)

Какво представляват черните точки?

Черните точки лесно се разпознават върху кожата, те са тъмни на цвят и леко повдигнати. За разлика от някои други петна, те не са възпалени, така че не са болезнени при допир. Макар и да представляват лека форма на акне, черните точки могат понякога да причинят на страдащите от тях повече психологически стрес, отколкото други петна, поради видимия им цвят и упоритостта им да изчезнат от лицето! В допълнение към не толкова благоприятния външен вид, черните точки могат да се появят и на гърба, върху гърдите, врата, ръцете и раменете, както и на лицето.

Какво причинява образуването на черни точки?

Тези тъмни петна се получават поради запушени космени фоликули. Фоликулите съдържат коса и мастна жлеза, която секретира себум, за да поддържа кожата мека. Мъртвите клетки на кожата и себумът се събират и образуват „тапа“, която почернява, след като влезе в контакт с външния въздух, който действа окислително. Черните точки се формират по различен начин от другите несъвършенства, а не са резултат от нещо бактериално, а са просто натрупване на себум. В резултат на това, нашето тяло реално не предприема никакви мерки срещу за тях тъй като черните точки са върху кожа и не ни заплашват по никакъв начин. Въпреки това, абсолютно е възможно да се лекуват черни точки, но може да отнеме малко повече време от някои други недостатъци. Търпението е от първостепенно значение при лечението на черни очи!

Третиране

Целеви съставки

Някои продукти, за които се твърди, че целево третират тези черни точки, съдържат алкохол, ментол и евкалипт. Те трябва да се избягват, тъй като значително ще увеличат производството на себум и ще влошат проблема. Съставката салицилова киселина е най-добрата Ви приятелка. Киселината ще отпуши порите и ще се справи с проблема за умъртвяване на клетките, като насърчава здравословен обмен на клетките. Салициловата киселина е включена в съдържанието на редица продукти, като продукти за измиване на лицето, кремове и гелове.

Редовна ексфолиация

Друга катастрофа, която може да си причиним, е третиране на кожата все едно е замърсена. Черните точки може да наподобяват малки парченца мръсотия, но те не се образуват, защото кожата Ви е нечиста ... така че престанете да търкате лицето си толкова силно! Почистването може всъщност да стимулира нервните окончания, което води до освобождаване на хормони, които увеличават производството на себум. Въвеждането на здравословен режим на грижа за кожата с микро ексфолиант е важно, когато се опитвате да премахнете мъртвите клетки на кожата, но го правете нежно, а не твърде енергично.

Снабдени с тази информация, малко търпение и известно постоянство, ще видите, че вашите черни точки започват да избледняват.

Тази статия предоставя обща информация по темата. 
Консултирайте се със специалист преди да започнете режим или програма за лечение.

|||

Вашата индивидуална грижа за кожата

Почистване
Img_Почистване

Открийте повече

, от La Roche-POsay
Грижа
Img_Грижа

Открийте повече

, от La Roche-POsay

Открийте повече информация как да се грижите за кожа, склонна към акне