#СвободниОтАкне

Освободете се от акнето с помощта на експертите - дерматолог и влогър

Вижте съветите на експерта

Кои храни провокират акнето?
... и може ли лекът да се намира в чинията ви?

v_article-acne_food.jpg
1

Млечните продукти могат да причинят появата на акне


ВЯРНО
Различните проучвания показват различни резултати, но има доказателство, че повишеният прием на млечни продукти може да причини акне. Докторите не знаят точната причина, но действащата теория е, че виновници са хормоните в млякото. Опитайте се да намалите приема на мляко и млечни продукти (без да прекалявате) и вижте как реагира кожата ви. И не забравяйте, че протеиновите шейкове действат като високо концентрирано мляко!

2

Шоколадът причинява пъпки


ГРЕШНО
Всеки човек е различен, затова избягвайте до колкото можете приема на шоколад, ако мислите, че предразполага появата на несъвършенства по кожата ви. Все пак имайте в предвид, че няма доказателство шоколадът да причинява акне. А натуралният шоколад е пълен с антиоксиданти, които помагат за благоденствието на кожата!

3

Сладките и тортите могат да доведат до поява на пъпки


ВЯРНО
Последните проучвания показват, че храни с висока концетрация на Глитамичен индекс, които повишават кръвната захар, могат да влошат акнето. Знаем, че е трудно, но за да бъде кожата ви в добро състояние, се придържайте към пълнозърнести храни.

4

Приема на много вода ще изчисти акнето


ГРЕШНО
Без съмнение, подходящата хидратация е изключително важна за цялостното състояние и здраве на кожата. Но за съжаление, пиенето на много вода няма да изчисти порите ви само по себе си (де да беше толкова лесно!).

5

Рибното масло е приятел на кожата ви


ВЯРНО
Рибното масло е богато на Омега 3 мазнини, които помагат за успокояване на инфекциите по цялото тяло, включително и на най-големия ни орган - кожата. Опитайте се да включите в диетата си сьомга или риба тон поне няколко пъти в седмицата. Ако не обичате риба, то орехите също са добра алтернатива.

6

Витамините и минералните добавки помагат за изчистването на акне


ГРЕШНО
Главните причини за появата на акне са основно хормонални и не са свързани с недостиг на витамини и минерали. Но балансираната диета с много плодове и зеленчуци снабдява кожата с важни съставки, които помагат за заздравяването на пъпки и несъвършенства. Чинията, пълна с цветове е добро начало, тъй като плодовете и зеленчуците са богати на антиоксиданти, които поддържат кожата здрава и устойчива на влияния.

7

Мазните храни като пица и пържени картофки
предразполагат появата на акне


ГРЕШНО
Често срещан мит за акнето е, че приемането на мазни храни значи повече омазняване на кожата, но всъщност няма пряка връзка между двете. Все пак диетата, включваща вредни мазнини, може да действа негативно на органите в тялото, както и на кожата. На кратко, пицата и картофките няма да причинят акне, но балансираният прием би запазил тоноса на цялото тяло в по-добро състояние.

8

Алкохолът предразполага към появата на пъпки


ГРЕШНО
Няма точно доказателство, че пиенето на алкохол има връзка с появата на акне. Но със сигурност влияе на зачервяването на кожата, тъй като свива кръвоносните съдове и има дехидратиращ ефект. Затова винаги пийте алкохолни напитки в умерени количества.

v_push_miracle_acne_cure.jpg

Дерматологичните прозрения

Истината относно "чудодейните" лекарства срещу акне

"Отървете се от акнето за една нощ само с една стъпка!" Преди години с надежда търсих магически лек в интернет, който щеше да изчисти акнето ми незабавно. Мисълта, че така търсеният лек може да се крие в кухнята ми звучеше наистина атрактивно. А домашните терапии са полезни за кожата... нали?