#СвободниОтАкне

Освободете се от акнето с помощта на експертите - дерматолог и влогър

Вижте съветите на експерта

Контрацепция и акне

v_article-acne_contraception.jpg

Противозачатъчни хапчета и контрол върху кожата. Истинското значение на контрацептивите.

Освен че са супер ефективни срещу нежелана бременност, противозачатъчните хапчета предлагат и няколко странични плюса като премахването на хормонално акне. Но как точно става това?

Как противозачатъчните изчистват акнето

Причинителите на акне са главно хормонални. Тестостеронът (да, момичетата също го имат) и други подобни хормони комуникират на кожата да произвежда себум, причиняващ акне. Естрогенът в противозачатъчните балансира този ефект, което само по себе си лекува акнето.


Дианетът, още познат като Диане 35, е още по-ефективен, тъй като комбинира естроген с медикамент, наречен ципротерон ацетат, който реагира на хормона андроген, причинител на акнето. По този начин свръхпродукцията на себум се предотвратява и се отбягва запушването на порите.

Защо предписаните ви медикаменти могат да се променят

Има 4 поколения противозачатъчни, които се предлагат на пазара. Наскоро учени откриха, че втората генерация всъщност е по-безопасна от по-новите, когато става дума за здравни рискове.


Без значение кои хапчета пиете, рискът е наистина нисък, но тъй като много жени приемат тези медикаменти, докторите не могат да бъдат прекалено предпазливи. Затова много жени са посъветвани да сменят хапчетата си на 2рото поколение.

Но какво означава смяната за кожата ми?

Диане 35 е по-силен медикамент срещу акне от 2рата генерация хапчета, така че е възможно да забележите по-лош ефект в началото.


Ако сте сменили хапчетата от 3то или 4то поколение с по-безопасните от 2ро, то тогава сте късметлии - не е доказано, че тези две поколения имат по-добро влияние върху кожата от 2рото.

А какво, ако не ползвате противозачатъчни?

Ако противозачатъчните хапчета просто не са за вас, то тогава поговорете с вашия фармацевт или доктор за алтернативни кожни стратегии - има някои страхотни експертни решения! Вижте нашите топ дермокозметични продукти срещу акне и несъвършенства за повече информация.

v_push_miracle_acne_cure.jpg

Дерматологичните прозрения

Истината относно "чудодейните" лекарства срещу акне

"Отървете се от акнето за една нощ само с една стъпка!" Преди години с надежда търсих магически лек в интернет, който щеше да изчисти акнето ми незабавно. Мисълта, че така търсеният лек може да се крие в кухнята ми звучеше наистина атрактивно. А домашните терапии са полезни за кожата... нали?