Фокус върху...

Чувствителна кожа: да се научим да избягваме зачервяването

Img_Чувствителна кожа: да се научим да избягваме зачервяването

Стрес, физическа активност, хормонални промени и излагане на слънце: има много фактори, които биха могли да провокират зачервяване при жените с чувствителна кожа. 

Тези външни белези на чувствителната кожа нарушават равномерността на цвета на кожата.
La Roche-Posay има решение за тези жени: ROSALIAC CC Крем, незабавно и дълготрайно коригиране на несъвършенствата в цвета на кожата.

Да се подбере правилният продукт за грижа за кожата

Каква е разликата между BB и CC крем?

BB или CC: трудно е да пропуснеш тези две козметични революции, които вече могат да бъдат намерени и на рафтовете в аптеките. Но как да направим правилния за нас избор ако не знаем какво точно означава всеки един от тях? И какво точно ги отличава един от друг?
Освен двете главни букви в имената им, тези две нови поколения продукти имат още нещо общо: предлагат мултифункционалност само с едно нанасяне. По-точно, те изравняват тена на лицето докато се грижат за кожата и я защитават от UV лъчите.

1-во: предпочитание към козметиката тип всичко-в-едно

1. Regles d'or_illu 3

BB или "Blemish Balm" бяха първите, които се появиха на пазара. Разработени в Германия през 50-те години на XX век, те станаха изключително популярни в Азия: в континент където жените принципно нанасят до 7 продукта един след друг, тяхното свойство да спестяват време се оказа безценно.
CC или "Complete Correction" кремове са техен наследник. Създадени в Азия, това ново поколение продукти е едновременно по-напредничево и по-специфично. И като такива, СС кремовете са насочени към конкретен проблем: ROSALIAC CC Крем, например, е обогатен с Амбофенол, активна съставка известна с ефективността си в борбата със зачервяванията. Също така осигурява по-добро покритие за прикриване на зачервяванията.

Важността на опростената грижа

Продукти грижа за кожата и продукти за грим: внимавайте с многократните нанасяния

Хидратант, специализиран крем, локален коректор, слънцезащитен продукт и т.н.: за да посрещнете всички нужди на кожата си, може да се наложи да нанесете един след друг няколко козметични продукта. Това е така, дори и при нанасянето на грим, по-конкретно фон дьо тен.
При повечето типове кожа това не е проблем. Но при чувствителната кожа, повтарящото се нанасяне повишава риска от поява белези на кожна реактивност.

2-ро: ограничете количеството на използваната козметика

1. Regles d'or_illu 4

Чувствителната кожа изисква специална грижа и не реагира добре на многослойно нанасяне. Решението за избягване появата на допълнително зачервяване, е да намалите броя нанасяния.
Ето защо СС крем, например ROSALIAC CC Крем, е идеален за една чувствителна кожа: той комбинира няколко действия в един единствен продукт и по този начин опростява ежедневната грижа за кожата.

Когато слънцето и кожата не се съчетават добре

Появата и влошаването на зачервяванията

От факторите на околната среда, които отключват зачервяването на чувствителната кожа, слънцето е на първо място: то е причина за зачервяване при 27%* от случаите.
Над 1 от 5 случая на постоянно зачервяване са резултат от години наред излагане на слънце. За да се избегне поява на ново зачервяване, в допълнение към влошаване на вече видимите промени в цвета на кожата, е необходимо използване на ефективна защита от слънцето. 

*Източник: L'Oréal Research – IFOP, Sensisurvey, 2012

3-то: нежна защита

1. Regles d'or_illu 1

Не забравяйте да използвате защита срещу слънцето, подходяща за зоната, на която я нанасяте, и по-точно да е подходяща за чувствителна кожа.
Лицето и шията ще са защитени през деня с ROSALIAC CC Коем, при който Лаборатории La Roche-Posay постигнаха голям успех: добавяне на защита SPF 30 (висока защита в ежедневен крем), без това да повлияе на неговите козметични качества. Продуктът осигурява на чувствителната кожа защита, която предпазва от влошаване на зачервяването и поява на ново такова.

Ежедневни малки жестове за успокояване на чувствителната кожа

Красива кожа, дори когато не е прикрита

При силни емоции, кръвоносните съдове се разширяват. Покачва се температурата на тялото. И ако имате чувствителна кожа, тя се зачервява. По същия начин, при безпокойство, стрес, раздразнение и умора, не само че се отделят определени хормони, но също така се засяга равномерността на цвета на кожата.
За здравословен вид на кожата, който да остава незасегнат от ежедневния стрес, само камуфлажно покрите не е достатъчно. Необходимо е дълготрайно решение на тези белези на чувствителност.

4-ти: избягвайте стимулиращи вещества

1. Regles d'or_illu 2

Определени храни, подправки, както и напитки (напр. чай или кафе), може да имат дехидратиращ ефект.
Като резултат, кожата става по-крехка и по-реактивна. Алкохолът е на първо място в списъка с продукти, които трябва да се избягват или дори да се изключи напълно. Той не само че дехидратира кожата, но неговото вазодилатиращо действие прави зачервяването по-видимо на повърхността на кожата. И така видиму да наруши качеството на кожата. 

Препоръчваме

Вижте всички статии

La Roche-Posay препоръчва

Вижте всички продукти