ВЪЗРАСТОВО
АКНЕ

Акнето може и често продължава да ни съпътства години наред и в зряла възраст. Това понякога трудно се приема, тъй като много хора вярват, че би трябвало да са „надраснали“ пъпките до двайсетте си години, да не говорим за трийсетте, четирийсетте и по-нататък!

ВИЕ ПИТАТЕ
НИЕ ОТГОВАРЯМЕ

1 quote-marks

Как мога да се отърва от несъвършенства-та по кожата по гърба?

Леки несъвършенства по кожата на тялото могат да се третират с правилните дермокозметични решения. Нежно почиствайте кожата два пъти дневно с адаптиран продукт. Следвайте ежедневната грижа за кожата с активни съставки като салицилова киселина, ниацинамид и пироктон оламин. Ако тези мерки не са достатъчни, обърнете се към Вашия дерматолог, за да попитате за медицински грижи като ретиноиди, антибиотици и изотретиноин.



Научете още

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗНО?

1 quote-marks

Кое причинява несъвършенства по кожата?

При несъвършенства по кожата дисбалансът в хормоните, наречени андрогени, кара мастните жлези да произвеждат повече себум. Същите хормони причиняват повишено производство на епидермални клетки, запушващи порите. След това порите се запушват със смес от клетки и себум, превръщайки се в хранителна среда за бактерии, причиняващи несъвършенства по кожата. Това води до поява на няколко различни вида несъвършенства, вариращи от червени петна до пустули или дълбоки, болезнени кисти.


Научете още

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗНО?

1 quote-marks

Как мога да се отърва от несъвършенства-та по кожата?

Леки несъвършенства по кожата могат да се обгживат с правилните дермокозметични решения. Нежно почиствайте кожата два пъти дневно с мицеларна вода или гел за измиване. Следвайте ежедневната грижа за кожата с активни съставки като салицилова киселина, ниацинамид и пироктон оламин. Ако тези мерки не са достатъчни, обърнете се към Вашия дерматолог, за да попитате за медицински грижи като ретиноиди, антибиотици и изотретиноин.



Научете още

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗНО?

ВЯРНО
ИЛИ ГРЕШНО

ЗАХАРТА МОЖЕ ДА
ВЛОШИ АКНЕТО.

ВЯРНО

Последните проучвания показват, че храните с висок гликемичен индекс – онези, които предизвикват рязък скок на кръвната захар – могат да влошат акнето. Знаем, че на думи е по-лесно, отколкото на дело, но за да поддържате благополучието на кожата си, старайте се да избягвате сладкиши, подсладени напитки и лакомства, приготвени от бяло брашно и вместо това се придържайте към храни с високо съдържание на фибри, като пълнозърнести храни и варива.
Научете още

ИЗСТИСКВАНЕТО НА ПЪПКА
НЯМА ДА ВИ ДОНЕСЕ НИЩО ХУБАВО.

ВЯРНО

Макар да изглежда като бързо решение на проблема, изстискването на пъпка всъщност ще влоши състоянието на вашата склонна към акне кожа, тъй като на практика може да увреди инфектирания космен фоликул и да засили възпалението. Може дори да внесете нова инфекция с ноктите си.Ето защо изстискването на пъпки е вреден навик и е най-добре да се избягва!
Научете още

ШОКОЛАДЪТ ВРЕДЕН ЛИ Е
ЗА КОЖА, СКЛОННА КЪМ АКНЕ?

ГРЕШНО

Няма убедителни доказателства, че шоколадът влияе по някакъв начин върху акнето, макар че хората са различни и при някои може да се получи пристъп на обостряне на акнето. Всъщност черният шоколад е пълен с антиоксиданти, които обичат кожата!
Научете още

МАЗНИТЕ ХРАНИ
СА РАВНОЗНАЧНИ НА МАЗНА КОЖА.

ГРЕШНО

Разпространен мит за акнето е, че мазнината от чинията ви се превръща в повече мазнина в порите ви, но между двете няма пряка връзка. Въпреки това, богатата на наситени мазнини храна може да подхранва микровъзпалението във всички органи на тялото, включително кожата. Накратко, беконът и чипсът не причиняват акне, но умереността е най-добрата политика за цялостно здраве.
Научете още

ВЪЗРАСТОВО
АКНЕ

Редица проучвания показват, че случаите на акне в зряла възраст се покачват, като едно проучване в САЩ съобщава за проблеми с несъвършенствата по кожата при до 55% от жените в зряла възраст. Съвсем официално: Възрастовото акне вече е норма, а не изключение.

В този раздел ще намерите информацията, която ви е необходима за разбиране на възрастовото акне (както при мъжете, така и при жените), също и експертни решения, които да ви помогнат да успокоите и премахнете несъвършенствата.

ЗНАЕТЕ ЛИ,
ЧЕ?

EFFACLAR DUO(+) предотвратява предменструалните рецидиви, демонстрирано в клинично проучване спрямо плацебо.

Източник: Клинично проучване на проф. Дрено (Нант, Франция) с 32 жени на средна възраст 25 години, нанасяне на Effaclar Duo (+) два пъти дневно върху дясната половина на лицето в сравнение с плацебо върху лявата половина. Преброяване на лезиите за 2 последователни цикъла.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ СТАТИИ ОТНОСНО 
ПРЕВЕНЦИЯТА НА АКНЕ

СКЪПИ
ЧИТАТЕЛИ

Изложената тук информация е предназначена само за общообразователни цели и в никакъв случай не може да замести професионалната медицинска консултация. По всякакви медицински въпроси винаги трябва да търсите консултация с квалифициран медицински специалист.