кожата на Вашето бебе

Уязвима по природа:
Бебешката кожа не функционира по същия начин като на възрастнитеДетската кожа, склонна към екзема: открийте полезни съвети

Img_  Детската кожа, склонна към екзема: открийте полезни съвети

Когато бебето има кожа, склонна към екзема, това се отразява на емоциите и ежедневието на цялото семейство. За да помогнем на родителите и да подобрим живота на малчуганите, ние от Лаборатории La Roche-Posay създадохме серията LIPIKAR , за да удоволетворим нуждите на атопичната кожа.

Непоносим сърбеж

Атопичният дерматит е дерматологично състояние, което може да се появи при бебета от 3-месечна възраст. Главно се наблюдава върху лицето, но може да се появи и около сгъвките на колената, китките и лактите.

Сухата кожа и измененията в защитната бариера са симптоми на това състояние, като увеличват вероятността за проникване на алергени, причиняващи сърбеж, което само по себе си се отразява на живота на бебето: нарушен сън, смяна на настроенията и дискомфорт... Всичко това афектира цялото семейство.

Родителите често се чувстват безпомощни, когато се сблъскат с това състояние, което причинява много дискомфорт и болка на бебетата: силен сърбеж и нарушения в съня.

Съвети как да облекчите проявите на екзема

С времето сериозността на проблема отслабва и в 50% от случаите, екземата изчезва до 5 годишна възраст. За да се справят с това обаче, родителите трябва да знаят какви грижи да полагат за кожата на децата си, за да предотвратят повторна поява.

За да намалят раздразненията и сърбежа, причиняващи инфекции, дерматолозите и педиатрите предписват топични кортистероидни кремове, които да се използват веднъж дневно, за предпочитане вечер.

Когато проявите на екзема изчезнат, стероидният крем трябва да бъде заместен с емолиент.LIPIKAR Baume AP+, формулиран от Дерматологични лаборатории La Roche-Posay, действа срещу различните прояви на екзема, като намалява сухотата и раздразненията.

  • Незабавно успокоява усещането за сърбеж.
  • Възстановява кожната бариера, благодарение на комбинираното действие на Ниацинамид и масло от шии, с концентрация от 20%.
  • Възстановява баланса и стабилизира микробиома.

За да успокоите кожата на бебето ви дълготрайно, изберете един продукт и използвайте само него. Няма смисъл да използвате или наслоявате няколко различни продукта: като изберете  LIPIKAR Baume AP+таргетирате главните причинители и фактори на кожата, склонна към поява на екзема.

Бъдете наистина внимателни, когато къпете бебето

За допълнителна, оптимизирана рутина, обръщайте специално внимание на къпането и миенето на бебешката кожа:

  • Използвайте много нежен почистващ продукт без сапун като  LIPIKAR Syndet AP+ , подходящ за нежната кожа на вашето бебе.
  • Заложете на къпане с хладка вода, отколкото с много гореща.
  • Когато бебето излезе от водата, попийте нежно кожата. Това помага на активните съставки в емолиента или стероидния крем да навлязат по-добре в кожата - трябва да нанесете продукта до 10 минути след къпане.