#СпасетеКожатаСи
#SaveYourSkin

Ефективна защита за Вас и любимите Ви хора
Проверете се, защитете се и бъдете отговорни, когато сте на слънце

Изтеглете
метода ABCDE

La Roche-Posay в сърцето на
превенцията от кожен рак

Превенцията на кожния рак е приоритет за Лаборатории La Roche-Posay. Като предпочитана партньор на дерматолозите по цял свят, сега повече от всякога сме в позиция да подпомогнем ранното откриване.

La Roche-Posay прави стъпка напред в борбата с кожния рак

Като ключов партньор в превенцията на кожния рак, Лаборатории La Roche-Posay организират дни на превенция, работейки в близко сътрудничество с дерматолозите. Заедно с групировката "Евромеланома", La Roche-Posay помага за организиране на дни на безплатни скринингови дни в Европа вече над 10 години. Това е възможност за обучаване на участниците в риска от рака на кожата и как да се предпазим. Доброволци дерматолози отделят от времето си, за да преглеждат безплатно бенки, като насочват вниманието на пациентите към рисковете от прекомерно излагане на UVA и UVB лъчи и обясняване на добрите навици, когато сме на слънце. И за да се достигне до максимален брой хора,тези действия се прехвърлят и към аптеките. Тези дни на безплатни прегледи се провеждат също и в Северна, и в Южна Америка. Общо почти 30 държави се включват в промотиране на важността на превенцията в борбата с кожния рак.

За ежедневна подкрепа, La Roche-Posay създаде myskincheck.org. Образователен и достъпен начин за научаване на подробности за кожния рак, оценка на риска и проследяване на бенките - своите и на близките си.

Подкрепяме дерматолозите по целия свят

La Roche-Posay също така подкрепя дерматолозите, като им осигурява източници за повишаване на тяхната професионална здравна експертиза при прегледите на кожни лезии. Ние им даваме достъп до обучителни програми по дерматоскопия в сътрудничество с Международното общество по дерматоскопия. За осигуряване на шроко разпространяване, илюстрираните и допълнени с коментари обучителни сесии и видео клипове, могат да се видят на "www.UV-Damage.org", сайт, специално създаден от La Roche-Posay и посветен на здравните специалисти.

Anthelios: защита за превенция

Излагането на слънце и UV лъчите стимулират превръщането на бенките в карциномни лезии: 50 до 70% от случаите на кожен рак са свързани с прекомерно излагане на слънце и UVB / UVA лъчи1.

За да сте добре защитени от слънцето, трябва да спазвате няколко лесни и прости правила: избягвайте излагане на слънце между 12 и 16 часа (когато то е най-силно), регулярно нанасяйте слънцезащитен продукт с висок фактор. Носете слънчеви очила, шапка и тениска, когато сте на плажа. 

За да ви предложи оптимална защита от слънцето срещу UVA и UVB лъчите, La Roche-Posay създаде гамата Anthelios, фотопротекстори с добра поносимост, подходящи за най-чувствителните типове кожа. Основна слънцезащитна гама, с нея има проведени 21 клинични проучвания, събрани в документация, 19 от тях са проведени in vivo при заболявания, причинени от излагане на слънце. Anthelios се препоръчва от 25,000 дерматолози по целия свят.

И един за Вашите деца?

Защото 80% от уврежданията на кожата, причинени от слънцето, настъпват преди 18-годишна възраст, La Roche-Posay разработи Anthelios Dermo-Pediatrics, продукти специлано посветени на защитата на деликатната детска кожа.

1 La Ligue Contre le Cancer, 22/05/2014

v_push_preventing.jpg

Всичко за рака на кожата

Рак на кожата: превенцията е лечение.

Една от всеки три диагнози на рак, е рак на кожата. 
Всяка година се диагностицират между два и три милиона случая на кожен рак от немеланомен тип и 132 000 злокачествени меланоми по света. 
1. В Америка един на всеки пет ще страда от рак на кожата през живота си 
2. Докато в Европа ракът на кожата се увеличава от 5 на 7% на година. Колкото по-рано се установи, толкова по-голям шанс има да бъде излекуван.
3. Всъщност 90% от случаите на рак на кожата са лечими, ако бъдат открити навреме и ако се предприемат адекватни мерки.

Всичко за рака на кожата

Всичко, което винаги сте искали да знаете за бенките...

Бенката, наричана от дерматолозите "невус", се състои от група кафяво оцветени клетки, които най-често се намират в кожата или мукозните мембрани. Меланоцитите са клетките, които са отговорни за цвета на кожата. Децата нямат бенки когато се раждат. Бенките започват да се появяват на възраст между 6 месеца и година, след което продължават да се появяват през целия живот.