#СпасетеКожатаСи
#SaveYourSkin

Ефективна защита за Вас и любимите Ви хора
Проверете се, защитете се и бъдете отговорни, когато сте на слънце

Изтеглете
метода ABCDE

La Roche-Posay в сърцето на
превенцията от кожен рак

\\SRV-PUBLIC-2015\Applications\Site-LRP-Inter\Deploy\Resources\SkinChecker3\images\v_skinchecker-preventing_curing.jpg

Превенцията на кожния рак е приоритет за Лаборатории La Roche-Posay. Като предпочитана партньор на дерматолозите по цял свят, сега повече от всякога сме в позиция да подпомогнем ранното откриване.

La Roche-Posay прави стъпка напред в борбата с кожния рак

Като ключов партньор в превенцията на кожния рак, Лаборатории La Roche-Posay организират дни на превенция, работейки в близко сътрудничество с дерматолозите. Заедно с групировката "Евромеланома", La Roche-Posay помага за организиране на дни на безплатни скринингови дни в Европа вече над 10 години. Това е възможност за обучаване на участниците в риска от рака на кожата и как да се предпазим. Доброволци дерматолози отделят от времето си, за да преглеждат безплатно бенки, като насочват вниманието на пациентите към рисковете от прекомерно излагане на UVA и UVB лъчи и обясняване на добрите навици, когато сме на слънце. И за да се достигне до максимален брой хора,тези действия се прехвърлят и към аптеките. Тези дни на безплатни прегледи се провеждат също и в Северна, и в Южна Америка. Общо почти 30 държави се включват в промотиране на важността на превенцията в борбата с кожния рак.

За ежедневна подкрепа, La Roche-Posay създаде myskincheck.org. Образователен и достъпен начин за научаване на подробности за кожния рак, оценка на риска и проследяване на бенките - своите и на близките си.

Подкрепяме дерматолозите по целия свят

La Roche-Posay също така подкрепя дерматолозите, като им осигурява източници за повишаване на тяхната професионална здравна експертиза при прегледите на кожни лезии. Ние им даваме достъп до обучителни програми по дерматоскопия в сътрудничество с Международното общество по дерматоскопия. За осигуряване на шроко разпространяване, илюстрираните и допълнени с коментари обучителни сесии и видео клипове, могат да се видят на "www.UV-Damage.org", сайт, специално създаден от La Roche-Posay и посветен на здравните специалисти.

Anthelios: защита за превенция

Излагането на слънце и UV лъчите стимулират превръщането на бенките в карциномни лезии: 50 до 70% от случаите на кожен рак са свързани с прекомерно излагане на слънце и UVB / UVA лъчи1.

За да сте добре защитени от слънцето, трябва да спазвате няколко лесни и прости правила: избягвайте излагане на слънце между 12 и 16 часа (когато то е най-силно), регулярно нанасяйте слънцезащитен продукт с висок фактор. Носете слънчеви очила, шапка и тениска, когато сте на плажа. 

За да ви предложи оптимална защита от слънцето срещу UVA и UVB лъчите, La Roche-Posay създаде гамата Anthelios, фотопротекстори с добра поносимост, подходящи за най-чувствителните типове кожа. Основна слънцезащитна гама, с нея има проведени 21 клинични проучвания, събрани в документация, 19 от тях са проведени in vivo при заболявания, причинени от излагане на слънце. Anthelios се препоръчва от 25,000 дерматолози по целия свят.

И един за Вашите деца?

Защото 80% от уврежданията на кожата, причинени от слънцето, настъпват преди 18-годишна възраст, La Roche-Posay разработи Anthelios Dermo-Pediatrics, продукти специлано посветени на защитата на деликатната детска кожа.

1 La Ligue Contre le Cancer, 22/05/2014

  • Facebook
  • Pin
\\SRV-PUBLIC-2015\Applications\Site-LRP-Inter\Deploy\Resources\SkinChecker3\images-dyn\v_push_preventing.jpg

Всичко за рака на кожата

Рак на кожата: превенцията е лечение.

Една от всеки три диагнози на рак, е рак на кожата. 
Всяка година се диагностицират между два и три милиона случая на кожен рак от немеланомен тип и 132 000 злокачествени меланоми по света. 
1. В Америка един на всеки пет ще страда от рак на кожата през живота си 
2. Докато в Европа ракът на кожата се увеличава от 5 на 7% на година. Колкото по-рано се установи, толкова по-голям шанс има да бъде излекуван.
3. Всъщност 90% от случаите на рак на кожата са лечими, ако бъдат открити навреме и ако се предприемат адекватни мерки.

\\SRV-PUBLIC-2015\Applications\Site-LRP-Inter\Deploy\Resources\SkinChecker3\images-dyn\v_push_moles.jpg

Всичко за рака на кожата

Всичко, което винаги сте искали да знаете за бенките...

Бенката, наричана от дерматолозите "невус", се състои от група кафяво оцветени клетки, които най-често се намират в кожата или мукозните мембрани. Меланоцитите са клетките, които са отговорни за цвета на кожата. Децата нямат бенки когато се раждат. Бенките започват да се появяват на възраст между 6 месеца и година, след което продължават да се появяват през целия живот.